Şengal'den Kaçtılar, Batman'da Çadirda Evlendiler

Arif ARSLAN/ BATMAN,() - IŞİD saldırıları nedeniyle 1.5 ay önce Irak'ın Şengal bölgesinden kaçıp Batman'ın Beşiri ilçesi Uğurca Köyü'ndeki çadıra yerleşen Ezidi Cemal Xeyro Mışko, çadırkentte tanıştığı Suban Seydo Hamo ile...

20 Ekim 2014 Pazartesi 10:12
Şengal'den Kaçtılar, Batman'da Çadirda Evlendiler






Arif ARSLAN/ BATMAN,() - IŞİD saldırıları nedeniyle 1.5 ay önce Irak'ın Şengal bölgesinden kaçıp Batman'ın Beşiri ilçesi Uğurca Köyü'ndeki çadıra yerleşen Ezidi Cemal Xeyro Mışko, çadırkentte tanıştığı Suban Seydo Hamo ile evlendi. 
Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal'den 1.5 ay önce IŞİD'in saldırılarından kaçıp Batman'a yerleşen Ezidiler, yaşama tutunmaya çalışıyor. 2 bin kişilik çadır kentte kalan Ezidi genç 22 yaşındaki Cemal Xeyro Mışko, tanıştığı Ezidi kızı 21 yaşındaki Suban Seyda Hamo ile hayatını birleştirdi. 
Savaş nedeniyle düğün yapmadıklarını belirten Suban Seydo Hamo- Cemal Xeyro Mışko çifti, aile fertlerinin çoğunun Şengal bölgesinde IŞİD'e karşı savaştığını söyledi. Ezidi çifti, "Çadır kentte tanıştık. Evlilik için buradaki Ezidilerin ileri gelenlerinden izin istedik. Evliliğimize sıcak baktılar. Biz de geleneklerimize göre evlendik. Ezidi ailelerinin desteğini gördük. Savaştan kaçtık, fakat burada yeni bir hayat kurduk. Bize bir çadır tahsis edildi. Bu da düğün hediyemiz oldu. Bu da düğün hediyemiz oldu. Yokluklar içindeyiz ama evlendiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI      

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.