Seydişehir'de kar; Üretici sevindi, sürücüleri perişan oldu

Konya Seydişehir ve çevresinde yoğun kar yağışı ulaşımı etkiliyor. Antalya bağlantılı kara yolu ulaşımında TIR ve ağır araçların geçişine izin verilmiyor.

14 Aralık 2016 Çarşamba 04:48
Seydişehir'de kar; Üretici sevindi, sürücüleri perişan oldu







Seydişehir'de kar; Üretici sevindi, sürücüleri perişan oldu


Seydişehir Haberleri, Aylardır yağmur yüzüne hasret Konya Seydişehir'de dün akşam saatlerinde başlayan Kar yağıyı üreticiyi sevindirirken, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Konya’nın Seydişehir ilçesinde yoğun kar yağışı Seydişehir-Konya ve Seydişehir-Antalya yolunda trafikte aksamalara neden olurken Antalya istikametine ise TIR'ların geçişine izin verilmiyor.


Son Dakika Seydişehir,  Seydişehir’ de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Özellikle Seydişehir- Antalya yolu 7. kilometresinden itibaren etkili olan kar ve tipi nedeni ile araçlar yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri yolu trafiğe açık tutabilmek için aralıksız olarak kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken, yoldaki buzlanma nedeni ile birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi.

BUZLANMA YÜZÜNDEN KAZA

Antalya’dan yüklediği meyve ve sebzeler ile 41 TV 351 plakalı kamyon ile yola çıkan Hüseyin Denizlioğlu Seydişehir’e 10 kilometre kala buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek kar kürüme aracının arkasından çarparak yol kenarındaki kayalığa vurarak durabildi.
Kamyon sürücü Denizlioğlu yaptığı açıklamada, Antalya’dan yüklediği meyve ve sebzeleri götürmek üzere yola çıktığını söyleyerek, “Burası çok iniş, kar kürüme aracı önümde gidiyordu ama yol buzlanmış. İnsan ayakta duramıyor.

Yüküm de biraz hafifti araba kaymaya başladı, imdatla, motor freniyle durdurmaya çalıştım ama gittikçe hızlandı. İlerisinin de çok iniş olduğunu biliyorum bu yolun mecburen arabayı şarampole atmak zorunda kaldım. Elhamdülillah büyük bir hasar yok. İnşallah yukardan gelecek olan sürücü arkadaşlar dikkatli olur, yol biraz sakat. Allah cümlemizi korusun” dedi.

Öte yandan Seydişehir Bölge Trafik İstasyon Amirliğine bağlı ekipler Marangozlar kavşağında yaptıkları uygulama ile TIR'ların geçişine izin vermezken, diğer araçların ise kar tipi lastiklerin yanı sıra zincir ve çekme halatlarının bulunup bulunmadığını kontrol ediyor.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.