'Şike iddiasıyla iptal edilen halk oyunları yarışması yeniden yapılıyor

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi'nde 21 Şubat 2015'te düzenlenen ancak 'şike' iddialarıyla iptal edilen Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması Hakkari'de bugün yapılıyor. Hakkari Anadolu Lisesi'ne ait spor...

07 Mart 2015 Cumartesi 14:45
'Şike iddiasıyla iptal edilen halk oyunları yarışması yeniden yapılıyor






Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi'nde 21 Şubat 2015'te düzenlenen ancak 'şike' iddialarıyla iptal edilen Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması Hakkari'de bugün yapılıyor.
Hakkari Anadolu Lisesi'ne ait spor salonunda yapılan yarışmayı Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Halk Oyunları Federesyonu Hakkari İl Temsilcisi Sıdkı Zerek öğrenci ve vatandaşlar izledi. Şemdinli'nin 4 spor kulübünün şike iddiaları yüzünden porotesto amaçlı katılmadığı yarışmaya Hakkari, Yüksekova ve Çukurca'dan büyükler, minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde toplam 22 halk oyunları spor kulübü katıldı.
Türkiye'nin çeşitli illerinden Yüksekova ilçesine atanan 24 öğretmenin bir araya gelerek kurdukları Yüksekova Dice Spor Kulübü ise düzenlemeli büyükler kategorisinde yarışmaya katıldı. Yarışmada ilk olarak sahneye çıkan öğretmenlerden oluşan Yüksekova Dize Spor Kulübü, juri üyelerinin de büyük ilgisini çekti. İlk atamalarında çekinerek geldikleri Yüksekova'ya kısa surede alıştıklarını ve buranın sosyal ve kültürel faaliyetlerine ayak uydurduklarını belirten Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Duygu Rüzgar, Yüksekova'da bulunmaktan memnun olduğunu söyledi. Rüzgar, "Öğretmen arkadaşlarımızla güzel bir ekip kurduk. Yarışma için de güzel bir emek sarfettik. Umarım kupamızı alıp Yüksekova'ya döneriz. Çeşitli illerden gelen öğretmenler olarak Hakkari'nin halk oyunlarını öğrenmek de bize ayrıca büyük keyif verdi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.