Silopi’de Bankalara Kaymakamlık Formülü

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde IŞİD protestolarında göstericilerin saldırısı sonucu büyük çapta hasar gören banka şubeleri için kaymakamlık giriş kapısının sağına ortak ATM cihazı...

21 Ekim 2014 Salı 13:33
Silopi’de Bankalara Kaymakamlık Formülü






Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde IŞİD protestolarında göstericilerin saldırısı sonucu büyük çapta hasar gören banka şubeleri için kaymakamlık giriş kapısının sağına ortak ATM cihazı yerleştirildi. Ziraat Bankası ise tadilat süresince kaymakamlık binasında açtığı şubede hizmet vermeye başladı.
Silopi'de IŞİD protesto gösterileri sırasında, ilçede bulunan 7 banka şubesi hasar görürken, bu bankalara ait 9 ATM cihazı kullanılmaz hale geldi. İlçede görev yapan ve maaşlarını bankalardan alan memurlar ile bankada işlem yapacak kişilerin mağdur olmaması için, kaymakamlık binasının giriş kapısının sağ tarafında, bankalara ait ortak bir ATM cihazı yerleştirildi. İlçede bulyunanlar para çekme ihtiyaçlarını, oluşturdukları uzun kuyruklarla giderebiliyor.
ATM önünde para çekme kuyruğunda bekleyenlerden Mazlum Yiğit, "Para çekmek için sıradayız. Ortak ATM kullanılıyor. Tüm bankalar yandı. Sıramızın gelmesini bekliyoruz" dedi. Kuyrukta bekleyen bir diğer vatandaş Orhan Yaşar ise, "Tek ATM olduğu için yaklaşık 1 saattir sırada bekliyorum. İnsanların halini görüyorsunuz. Banalar yanmış durumda, mecburuz. Perişan durumdayız" diye konuştu.

Kaymakamlık binası karşısında bulunan Ziraat Bankası ise tadilat ve onarıma girdi. Banka geçici olarak kaymakamlık binasındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait bir bölüme yerleştirildi. İlçedeki iş adamları banka işlerini en yakın çevre il ve ilçelere giderek çözmeye çalıştıklarını anlattı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.