Silopili kadınlar erkekleri kaldırıp sandalyelere kendileri oturdu

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde Özgür Kadın Kongresi öncülüğündeki bir grup kadın, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü kadınlara mektup gönderdikten sonra Sanat Sokağı'ndaki kafelerde oturan erkekleri yerlerinden kaldırarak sandalyelere...

27 Şubat 2015 Cuma 16:15
Silopili kadınlar erkekleri kaldırıp sandalyelere kendileri oturdu






ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde Özgür Kadın Kongresi öncülüğündeki bir grup kadın, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü kadınlara mektup gönderdikten sonra Sanat Sokağı'ndaki kafelerde oturan erkekleri yerlerinden kaldırarak sandalyelere kendileri oturdu.
Özgür Kadın Kongresi üyesi bir grup 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi DBP önünde toplanarak Silopi PTT Müdürlüğü'ne yürüdü. Aralarında, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, HDP İlçe Başkanı Aycan Azma ve DBP İlçe Başkanı Asuman Kütler'in de bulunduğu kadınlar, çeşitli cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara mektup gönderd. Daha sonra PTT Müdürlüğü önünde Kürtçe konuşan HDP İlçe Başkanı Aycan Azma, cezaevindeki tutsak kadınlara mektup gönderdiklerini belirterek, "Ne kadar yanımızda olmasalar da ruhumuzdalar. Bütün kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Hapishanedeki tüm tutsaklara selam gönderiyorum" dedi.
Daha sonra aynı grup Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Kadınlar burada oturan erkekleri kaldırarak sandalyelere kendileri oturdu. Kadınlar, erkeklerin meraklı bakışlarına aldırış etmeden oturdukları iskemlede çay içip sohbet etti. Özgür Kadın Kongresi üyesi Şükran Hakiçi, "Cezaevinde bulunan kadın arkadaşlarımıza mektup yolladık. Oradan dönerken de Sanat Sokağı'na geldik. Bundan sonra Sanat Sokağı kadınlarımız da aittir. Kadınlar da oturabilir. Burada oturmamızın ilk amacı budur. Bundan sonra biz de özgürce sokaklarımızda oturabileceğiz" diye konuştu.
Sanat Sokağı'nda çay içen kadınlardan Adalet Fidan da kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması gerektiğini ifade ederek "Eğer bir yaşam varsa tüm günler hem erkeğin, hem kadının olması gerekiyor. Sadece bir günde bunu kutlamak da yeterli değildir. Bir erkek nasıl çalışabiliyorsa, bir kadın da çalışabilir. Bir erkek nasıl dolaşabiliyorsa, bir kadın da dolaşabilir. Bir erkek nasıl siyaset yapabiliyorsa, bir kadın da siyaset yapabilir. Çünkü yaşamın tüm zorluklarını kadın aslında üstleniyor, bir anne olarak, bir kardeş olarak, bir eş olarak. Bu yaşamı dini boyutu ile düşündüğümüzde İslamiyet’e inanan biri, kadını var eden Allah, erkeği var eden Allah bir olduğuna da inanır. Kadını var eden anne ile erkeği var eden anne bir ise, aradaki ayrımı kabul etmiyoruz. Yaşamın her alanında var olduğumuzu ispatlamak ve bundan sonra böyle olması gerektiğini düşündüğümüz için bu gün bu etkinliği düzenledik" diye konuştu.
Yaklaşık 30 dakika Sanat Sokağı'nda oturan kadınlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Kadınların dağılması ile erkekler tekrar iskemlelerine geri oturdu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.