Sındırgı'da leylek yuvasından sonra Atatürk heykeli de kaldırıldı

Necip KARATUNA/SINDIRGI (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Sındırgı ilçesinde yıllardır leyleklere yuva olan eski belediye binası yıkılırken, çevre düzenlemeleri kapsamında Atatürk heykeli de kaldırıldı. İlçeye Kurtuluş Savaşı kahramanlarından...

29 Temmuz 2015 Çarşamba 17:12
Sındırgı'da leylek yuvasından sonra Atatürk heykeli de kaldırıldı






Necip KARATUNA/SINDIRGI (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Sındırgı ilçesinde yıllardır leyleklere yuva olan eski belediye binası yıkılırken, çevre düzenlemeleri kapsamında Atatürk heykeli de kaldırıldı. İlçeye Kurtuluş Savaşı kahramanlarından İbrahim Akıncı ve Makbule Efe'nin de yer aldığı yeni bir Atatürk heykeli yapılacağı açıklandı.
Balıkesir'in büyükşehir olmasının ardından Sındırgı Belediyesi'nde müdürlük sayısında artış olduğu ve yetersiz kaldığı gerekçesiyle yıkılan belediye binasının yerine yenisinin yapımına başlandı. Binanın yıkımı için bacada bulunan leylek yuvasındaki yavruların uçması beklendi. Yavrular büyüyüp uçunca yıkım gerçekleşti. Vatandaşların tepkilerine rağmen yıkılan binanın yerine 4 katlı modern bir bina yapılacağını açıklayan Sındırgı'nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, eski binanın üzerinde bulunan ve yıkımı bir süre bekleten leylek yuvasını da unutmadıklarını söyledi. Başkan Yavaş, "leylek yuvalı tek proje" dediği yeni binanın termal enerji ile ısıtılmasına rağmen leylekler için baca yapılacağını bildirdi.

ATATÜRK HEYKELİ KALDIRILDI
Yeni bina inşaatı ile birlikte bölgede çevre düzenleme çalışmaları da başlatıldı. Belediye binası önündeki Atatürk heykeli itinalı bir çalışma sonucu zarar vermeden kaldırıldı. Heykelin ambalajlanarak kaldırıldığı, ihtiyaç olan veya talepte bulunan bir beldeye verilebileceği veya ilçe merkezinde başka bir yere konulabileceği bildirildi.
Yeni bina inşaatının yıl içinde tamamlanacağını bellirten Başkan Yavaş, ilçeye yeni Atatürk Heykeli'nin yapılacağını, eskisinden farklı olarak etrafında Kurtuluş Savaşı'nda bölgede faaliyet göstermiş, kahramanlıklara imza atmış Akıncı müfrezelerinin komutanı İbrahim Akıncı ile Makbule Efe ve eşi Halil Efe'nin heykellerinin de yer alacağını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.