Sinop’ta Tarihi Sergi

İbrahim ASLAN/SİNOP,() - SİNOP Tarihi Cezaevi'nde 'Karadeniz-Roma Antikalığındaki Ahenk ve Çeşitlilik' adlı resim sergisi açıldı. Sinop İl Özel İdaresi Koordinasyonu'nda yürütülmekte olan Avrupa Birliği destekli 'Karadeniz-Roma Antikalığındaki...

04 Kasım 2014 Salı 15:45
Sinop’ta Tarihi Sergi






İbrahim ASLAN/SİNOP,() - SİNOP Tarihi Cezaevi'nde 'Karadeniz-Roma Antikalığındaki Ahenk ve Çeşitlilik' adlı resim sergisi açıldı.
Sinop İl Özel İdaresi Koordinasyonu'nda yürütülmekte olan Avrupa Birliği destekli 'Karadeniz-Roma Antikalığındaki Ahenk ve Çeşitlilik' adlı 7 farklı ülkeden gelen bilim adamlarının katılımı ile resim sergisi açıldı. Bugün Sinop Tarihi Cezaevi Çocuk Islah Evinde yapılan sergi açılışına Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 Sergide konuşan Vali Köşger, "Bugün Sinop tarihi bir gün yaşıyor. Sinop tarihinde çok önemli bir liman şehriydi. Sinop, Karadeniz'in bir çok kıyı ülkeleriyle ve hatta Akdeniz'in bütün kıyı ülkeleriyle çok canlı ekonomik bağlantıları olan, çok canlı ticari bağlantıları olan, çok önemli bir liman şehri. Sinop bugün tekrar o günlere bir başlangıç yapmanın startını veriyor. Sinop tarihte hak ettiği potansiyeli tekrar yakalayacak önümüzdeki günlerde. Romanya'yla, Ukrayna'yla, Kafkaslar’la ve Akdeniz'in bütün limanlarıyla tekrar ticari bağlantısını canlandıracak. Antik dönem Sinop'uyla ilgili bu sergide oldukça anlamlı bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.