Şirnak'ta Yöresel Kıyafet Giyen Öğretmenler, Şemmame Oynadı

ŞIRNAK'ta kadın öğretmenler, 'Öğretmenler Günü'nde yöreye özgü renga renk kıyafet giyerek çeşitli halk oyunlarını oynadı. Şırnak'ta Öğretmenler Günü etkinlikleri valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ardından...

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:42
Şirnak'ta Yöresel Kıyafet Giyen Öğretmenler, Şemmame Oynadı






ŞIRNAK'ta kadın öğretmenler, 'Öğretmenler Günü'nde yöreye özgü renga renk kıyafet giyerek çeşitli halk oyunlarını oynadı.
Şırnak'ta Öğretmenler Günü etkinlikleri valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ardından Kültür Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin ettikten sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelerek Şırnak'ta görev yapan öğretmenler ile Şırnaklı öğretmenler, giydikleri yöresel kıyafetlerle yöreye ait halk bablekan, şemmame ve segavi oyunlarını oynadı. Oynanan oyun büyük beğenildi.
Öğretmenlerden Zahide Manas, yöneticileriyle yaptıkları görüşmede kendilerinin yöreye ait folklor ekibi kurduklarını, çalışmalara başladıklarını söyledi. Manas, "İki hafta bir çalışmamız oldu. Bir hafta davulla oynadık. Daha önce bildiğim için zorluk çekmedim. Arkadaşlara da bireysel olarak oynadık bir hafta. Çok güzeldi yalnız o kıyafetler giymek zordu. Ama yinede güzeldi" dedi.
Öğretmen Özlem Bilge de, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğretmenler olarak Şırnaklı çocuklara faydalı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Buradaki çocuklara eğitim ve öğretim vermekten dolayı mutluyum. Böyle bir etkinliğe katıldığım için de mutluyum, gurur duyduk. İnşallah bizi izleyenler de bizimle aynı duyguyu paylaşmıştır. Her kese teşekkür ederim" diye konuştu.
Şırnak TOKİ İlkokulu öğretmenlerinden Gamze Didik ise, "Böyle bir organizasyonda yer almaktan çok mutluluk duyuyorum. Buranın yöresel oyununu oynamaktan, aynı zamanda büyük haz duydum ve öğrendiğim için birikimlerimi başka yerlere taşıyacağımı düşünüyorum" diye konuştu.
Programa Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül, 23'ncü Jandarma Sınır tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Dönertaş, Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.