Sırrı Sakık: Benim Mustafa Kemal ve İnönü'ye saygım sonsuz

GEÇEN yıl nevruz kutlamalarında HDP'ye tepki gösteren ve 'Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlere, "Siz Mustafa Kemal'in askerleri değil, generalleri olsanız ne yazar it sürüleri" demesi üzerine hakkında dava açılan DBP'li...

01 Nisan 2015 Çarşamba 16:59
Sırrı Sakık: Benim Mustafa Kemal ve İnönü'ye saygım sonsuz






GEÇEN yıl nevruz kutlamalarında HDP'ye tepki gösteren ve 'Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlere, "Siz Mustafa Kemal'in askerleri değil, generalleri olsanız ne yazar it sürüleri" demesi üzerine hakkında dava açılan DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, bugün 2'nci Asiye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşına çıktı. Sakık, "Benim Mustafa Kemal ve İsmet İnönü'ye saygım sonsuzdur" dedi.
TCK'nın 301'inci maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen Belediye Başkanı Sırrı Sakık, bugün Ağrı 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde verdiği ifadede, "Bu sözleri Fethiye'de partimizi basan Emniyet Müdürü ve Kaymakama hitaben söyledim. Onlar da benim söylediğim sözleri, cımbızla alarak aleyhime kullanmışlar. O gün söylediğim sözleri bu gün de tekrar ediyorum. Mustafa Kemal'in resmini taşıyıp, insanları linç edenlere söylüyorum. Benim ayrıca Mustafa Kemal ve İsmet İnönü'ye saygım sonsuzdur. Ayrıca askerlerimize karşı bir hareketim söz konusu değildir. Mustafa Kemal ve İsmet Paşa'nın eksik yanları varsa ben bunları eleştiririm. Ancak hakaret etmem. Bu ülkenin cumhurbaşkanı da yeri geldiğinde Mustafa Kemal ve İsmet Paşa'nın eksik taraflarını eleştirebiliyor. Ülkede yapılan katliamlara dair Cumhurbaşkanı ve Başbakan özür dilemişlerdir. Ben 18 Mart'ta Ağrı'da yapılan Nevruz konuşmama, Çanakkale'de şehitleri anarak başladım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
Duruşması 22 Mayıs'a ertelenen Sırrı Sakık, Adliye Sarayı önünde bekleyen gazetecilere geçen yıl Mart ayındaki yerel seçimler sırasında batı illerinde Kürt mahalleleri ile partilerine saldırılar yapıldığını ileri sürdü. Sırrı Sakık şunları söyledi:
"Saldırıyı gerçekleştirenler ellerinde bayraklar ve tekbir sesleri ile biz 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' demişlerdi. Ben de onlara Ağrıdan, 'Siz Mustafa Kemal’in askerleri değil, Generali olsanız ne yazar it sürüleri' demiştim. Sözüm açık ve net. Sözüm o vandalizm, o vandallaraydı ve o linç girişimlerini gerçekleştirenleredir. Ne Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ne polise ne Mustafa Kemal’e ne de İsmet Paşa’ya burada bir hakaret yoktur. Türkiye’nin değerlerini bizim de değerlerimiz olarak kabul ederiz. Biz de asla kendi değerlerimize hakaret ettirtmeyiz ve yapıldığı zaman da çok tepki veririz. Bu kadar açık ve net söylememe rağmen. Burada benim konuşmam tamamen barışa kardeşliğe dayalıydı. Bizim söylediğimiz hatta Cumhuriyet mitingleri yapıp Ak Parti’nin Genel Merkezi'ne dayayarak dönüp orda biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz deyip bir iradeye saldıranlaraydı. O gün de dedim bugün de söylüyorum. Bugün avukat arkadaşlar buradaki Baro başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu noktada bizim yaptığımız konuşmalar ile ilgili derleyip toplayıp bir CD sundular. Diliyorum, umuyorum yargı bunu bir an önce alır inceler."
Her zaman barışın savunucusu olduklarını söyleyen Sırrı Sakık, "Bundan sonra bizim söylediklerimizi çarpıtarak bizi yargıya taşımayın. Ne söylüyorsak açık ve net arkasındayız. Birbirimizi seveceğiz. Onlar da bu noktada barışa katkı sunmak isterlerse kapımız onlara da açıktır" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından adliye sarayı önünde toplanan yaklaşık 100 kişi Sakık lehinde sloganlar atarak sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.