Şişli Belediye Başkanı İnönü: Birbirine saygı ile muhalefet etme kültürü oluşmalı

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () ŞİŞLİ  Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Şişli Belediye Başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Emir Sarıgül arasında yaşanan gerginlik Şişli Belediye Meclisi Ocak ayı görüşmelerinin ikinci oturumunda...

08 Ocak 2015 Perşembe 15:03
Şişli Belediye Başkanı İnönü: Birbirine saygı ile muhalefet etme kültürü oluşmalı






Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () ŞİŞLİ  Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Şişli Belediye Başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Emir Sarıgül arasında yaşanan gerginlik Şişli Belediye Meclisi Ocak ayı görüşmelerinin ikinci oturumunda da devam etti.

Salı günkü görüşmelerde olduğu gibi ön sıralarda yan yana oturan iki siyasetçi yine konuşmadı. Salı günü salona sığmayan vatandaşlar nedeniyle yaşanan izdiham bu kez salon dışına konulan ekranlarla engellendi.

Meclis gündeminin görüşülmesinin ardından kürsüden söz alan Şişli Belediye Başkanı İnönü’nün konuşması sırasında salonda bulunan bazı vatandaşlar salondan çıktı. Salonun boşalmasına aldırmadan konuşmasına devam eden İnönü, Paris’te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı kınayarak, 8 yıl önce Agos Gazetesi önünde vurularak öldürülen gazeteci Hrant Dink’i andı. İnönü, “Toplumun özgürce yarınlarına yol alabilmesi için demokrasinin gelişmesi gerekmektedir. Dayanışma ve ortak mücadele ile birbirine saygı ile muhalefet etme kültürünün oluşması, bu kültürün kişilerin kendi hür iradelerini zedelemeyecek tahsis edilmesi bizlerin görevidir” dedi.

Meclis oturumunun son bulmasıyla Hayri İnönü ve Emir Sarıgül salondan ayrıldı.

(FOTOĞRAF) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.