Sivas Valisi Barut: Kerbela'dan Ders Almamışız

SİVAS Valisi Alim Barut, Muharrem ayının 10'uncu günü nedeniyle Cem Vakfı Sivas Şubesi'nce düzenlenen iftar programına katıldı. Daha sonra beraberindeki il protokol üyeleri ile birlikte cemevinde düzenlenen matem cemine katılan Barut, Kerbela...

03 Kasım 2014 Pazartesi 20:30
Sivas Valisi Barut: Kerbela'dan Ders Almamışız






SİVAS Valisi Alim Barut, Muharrem ayının 10'uncu günü nedeniyle Cem Vakfı Sivas Şubesi'nce düzenlenen iftar programına katıldı. Daha sonra beraberindeki il protokol üyeleri ile birlikte cemevinde düzenlenen matem cemine katılan Barut, Kerbela olayından ders alınmadığı için günümüzde de insanlığa yakışmayan vahşetler yaşandığını ifade etti.

Muharrem ayının 10'uncu günü nedeniyle Cem Vakfı Sivas Şubesi tarafından Ali Baba Mahallesi'ndeki Cemevi'nde iftar programı düzenlendi. Programa Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, bazı il protokol üyeleri ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda lokma duası edilmesinin ardından davetliler, akşam ezanın okunması ile birlikte oruçlarını açtı. Daha sonra Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, Muharrem orucunun önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Vali Alim Barut ise Kerbela olayına değinerek her olay gibi bu olayın da insanlık tarihini etkilediğini söyledi. Barut, "Günümüzde de olaylardan ders almadığımız için ve bunlardan ibret almadığımız için maalesef insanlığa yakışmayan bir sürü vahşet olayı oluyor. Demek ki biz Kerbela'dan ders almamışız. Ben sadece Müslümanın Müslümanı katletmesinden bahsetmiyorum. Biz bu tüm peygamberler zincirinde ders almamışız. Yapmamız gereken, tabi ki onları rahmetle minnetle anmak ama bir daha Kerbela'ların olmaması için, bir daha zulümlerin yeryüzünde olamaması için çalışmak. İslam kelimesi barıştan gelir. Hiçbir zaman İslam ile kan bir araya gelen kavramlar değildir. Bu sebeple de Muharrem ayında feyz alarak insanlığın refaha ve huzura kavuşması için bize düşenler neyse onları yapmamız gerekir" dedi.

Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra cemevinde düzenlenen matem cemine katıldı. Hz Hüseyin'in şehit edilişinin anlatıldığı, deyişlerle ağıtların yakıldığı cemde dualar edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.