Sivas'ta Cumhuriyet Bayramı'na Buruk Kutlama

Eraydın AYTEKİN/SİVAS, () - 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı, Sivas'ta düzenlenen törenle kutlandı. Karaman'daki maden kazası nedeni ile halk oyunları ve spor gösterileri yapılmadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kent merkezinde İnönü...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:09
Sivas'ta Cumhuriyet Bayramı'na Buruk Kutlama






Eraydın AYTEKİN/SİVAS, () - 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı, Sivas'ta düzenlenen törenle kutlandı. Karaman'daki maden kazası nedeni ile halk oyunları ve spor gösterileri yapılmadı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kent merkezinde İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Program Vali Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır ve Belediye Başkanı AK Partili Sami Aydın'ın tören aracı ile alanı dolaşıp halkın bayramını kutlaması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Alim Barut, Sivas'ın bir Cumhuriyet kenti olduğunu belirterek, 1923'te Cumhuriyet'in ilanı sırasında kentte yaşanan coşkuyu o tarihte yansıtan bir gazete haberini okudu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödülleri verildi. Kutlamalar tören geçidi ile son buldu. Havanın sıcak olmasını fırsat bilerek kutlama için alanı dolduranlar geçit töreni esnasında askerlere alkışlarla destek verdi. Karaman Ermenek'teki maden kazası nedeni ile halk oyunları ve spor gösterileri kutlama programından çıkarıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.