Sivas'ta kadına yönelik şiddete 'tabutlu' tepki

SİVAS'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti. Ellerinde temsili tabut ve Mersin'de öldürülen Özgecan'ın Aslan'ın fotoğraflarını...

08 Mart 2015 Pazar 13:41
Sivas'ta kadına yönelik şiddete 'tabutlu' tepki






SİVAS'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti. Ellerinde temsili tabut ve Mersin'de öldürülen Özgecan'ın Aslan'ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar, şiddetin son bulmasını istedi.
Dünya kadınlar günü tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan sağlık çalışanları kadınlar ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını protesto etti. Cumhuriyet Kadınları Derneği ve 58 Kadın Girişimciler Derneği üyeleri, Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuduktan sonra kent meydanına gelerek kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları üyeleri de meydanda, üzerine gül serdikleri temsili tabut ile şiddeti kınadı. Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi üyeleri ise sergiledikleri skeçte kadına yönelik şiddeti ve çocuk yaşta evliliği anlattı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ve Memur-Sen Konfederasyonu'nun il temsilcilikleri de yaptıkları açıklamalar ile eşitlik isteyerek toplumda kadına gereken değerin verilmesini istediler. Bu arada kadınlara erkekler de destek verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.