Siverek'te Kadınlardan İstihdama Yönelik Kurslara İlgi

Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kaymakamlık tarafından geçen yıl açılan Kadın Kültür Merkezi'nde bugüne kadar 500 kişi, sertifika sahibi oldu. Siverek Kaymakamlığı tarafından SODES projeleri...

01 Kasım 2014 Cumartesi 13:12
Siverek'te Kadınlardan İstihdama Yönelik Kurslara İlgi






Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kaymakamlık tarafından geçen yıl açılan Kadın Kültür Merkezi'nde bugüne kadar 500 kişi, sertifika sahibi oldu.
Siverek Kaymakamlığı tarafından SODES projeleri kapsamında Abdalağa Mahallesi'nde açılan Kadın Kültür Merkezi'ne kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Dikiş kursları ve din derslerinin verildiği merkezde eğitim gören kursiyer kadınlar, çocuklarını merkez bünyesinde ücretsiz faaliyet gösteren kreşe bırakıyor. Ayda ortalama 600 lira maaş verilen kadın kursiyerler, hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor.
Merkezin sorumlusu Seyran Çiftçi, geçen yıldan bu yana eğitimini tamamlayan 500 kadının sertifika aldığını belirterek, "Kadınlarımıza burada dikiş kursu ve din dersleri veriyoruz. Her kursumuzda 40 kadın bulunuyor. İlçemizde bulunan tekstil atölyeleri ile görüşmeler yaparak bayanlarımıza kurs sonrası iş sağlıyoruz. Bölgemizde kadınlarımızı yaşadıkları kapalı ev ortamından çıkmalarını sağlayan kaymakamımız Hamza Erkal’a teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.