Sokak tiyatrocuları, sokakta destek istedi

İSTANBUL Avcılar'da kendilerini 'Sokak tiyatrocuları' olarak nitelendiren amatör tiyatro grupları 'Dünya Tiyatro Günü' nedeniyle ayrı gösteriler yaparken, sokaktan geçenlerden ve yerel yöneticilerden kendilerine destek verilmesini...

28 Mart 2015 Cumartesi 09:17
Sokak tiyatrocuları, sokakta destek istedi






İSTANBUL Avcılar'da kendilerini 'Sokak tiyatrocuları' olarak nitelendiren amatör tiyatro grupları 'Dünya Tiyatro Günü' nedeniyle ayrı gösteriler yaparken, sokaktan geçenlerden ve yerel yöneticilerden kendilerine destek verilmesini istedi.
Kostümlerini giyen, makyajlarını yapan ve kendilerine destek verilmesini isteyen pankart ve dövizlerini alarak birbirlerinden ayrı Belediye Havuz Meydanı önüne gelen gruplardan 'Çığlık Sanat Atölyesi' ile 'Orta Direk Tiyatro Grubu' üyeleri çiseleyen yağmur altında amatör ruhla tiyatroya gönül veren grup ve sanatçılara destek çağrısı yaptı. Yoldan geçenlerin dikkatini çekmek için tiyatrocu gençler pandomimler yaptı, zaman zaman da davul çaldı. Gençlerden biri tiyatrocuların sorunları anlatılırken gitarı ile fon müziği çaldı.
Avcılar'daki 'Orta Direk Tiyatro Grubu' sözcüsü Osman Genç, 'Dünya Tiyatro Günü'nde destek bulabilmek umuduyla seslerini duyurmaya çalıştıklarını anlattı. Genç, profesyonel, çok bilinen salon tiyatroların dışında '3'üncü Bölge' olarak nitelendirdiği küçük yerlerdeki salon bulamadıkları için sokakta oyunlarını oynamak zorunda kalan amatör tiyatro gruplarının sesinin de duyulmasını istediklerini belirtirken, 2'nci Dünya Savaşı'ndan ağır yenilgi ile çıkan Almanya'nın 'Her sokağa bir fırın ve bir tiyatro' düşüncesini uygulamaya geçirerek bugünkü düzeyine ulaştığını anlattı. Osman Genç, Türkiye'de de sanat ve sanatçıya destek verilmesi halinde toplumun bugünkü durumundan çok daha ileriye gideceğini, günümüzde tiyatroya gönül veren yüzlerce gencin prova yapacak tek salon bulamadığını ifade etti. Genç, başka çare bulamayınca amatör tiyatrocuların sanatlarını sokakta sergilediklerini yöneticilerin ve halkın kendilerine daha fazla destekte bulunması için çağrı yaptıklarını anlattı.
Üzerlerinde kostümleri bulunan amatör tiyatrocuların mini gösterileri, yoldan geçen bazı kişilerin de dikkatini çekerken, onları cep telefonu ile görüntüledikleri göze çarptı. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.