Soma Add'den Cumhuriyet Yürüyüşü

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. ADD tarafından organize edilen yürüyüşe, çeşitli sivil toplum örgütlerin...

29 Ekim 2014 Çarşamba 16:17
Soma Add'den Cumhuriyet Yürüyüşü






MANİSA'nın Soma İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi.
ADD tarafından organize edilen yürüyüşe, çeşitli sivil toplum örgütlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Beşyol Mevkii'nden ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüşe geçen grup 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları eşlinde Cengiz Topel Meydanı'na geldi. Buradaki Atatürk Anıtı önüne karanfil bırakan grup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.
Ardından grup adına açıklama yapan ADD Soma Şubesi Başkanı Önder Adar, şunları söyledi:
"Hepimiz ayrı görüşlerden ayrı siyasi partilerden olabiliriz ama ortak paydamız Türk Bayrağıdır, Cumhuriyettir, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bugün ay- yıldızlı Türk bayrağımız için Mustafa Kemal Atatürk, daha çok kısa süre önce haince şehit edilen şehitlerimiz için bir araya geldik. Bu memleketin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışan hainler son günlerde iyice rollerini oynamaya başladılar. Ancak bir şeyi iyi bilsinler, burası Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti. Burada kimseyi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine, Türk bayrağına saldırmaya müsaade etmeyeceğiz. Şuanda Cumhuriyetin bütün değerlerine saldırı var. Hukuka, üniversitelere, Cumhuriyet'in her yerine bilinçli olarak saldırıyorlar. Bu tünelden çıkış için bir tek ışık var. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları. Mustafa Kemal'in düşüncelerinden başka bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak hiçbir çare yoktur. Dönüp dolaşıp mutlaka Mustafa Kemal'in ilkelerinde, inkılaplarında birleşip bu hainleri bu ülkeden def edeceğiz."
Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.