Soma'da Özelleştirme Karşıtı Grup Ankara Yolunda

Şevket YILMAZ/ SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde faaliyet gösteren 165 megavatlık Soma B Termik Santrali'nin özelleştirilmesine karşı çıkan 25 kişilik grup, Tes- İş Sendikası öncülüğünde Manisalı milletvekilleriyle görüşmek...

22 Ekim 2014 Çarşamba 15:54
Soma'da Özelleştirme Karşıtı Grup Ankara Yolunda






Şevket YILMAZ/ SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde faaliyet gösteren 165 megavatlık Soma B Termik Santrali'nin özelleştirilmesine karşı çıkan 25 kişilik grup, Tes- İş Sendikası öncülüğünde Manisalı milletvekilleriyle görüşmek üzere Ankara'ya gitti.
Soma B Termik Santrali'nin özelleştirilmesine karşı çıkan Tes- İş Sendikası üyeleri, Manisalı milletvekilleriyle görüşmek için meclise gitme kararı aldı. Aralarında Soma Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Ergene, ilçedeki kooperatif ve ticaret odası üyelerinin de bulunduğu 25 kişilik grup, hazırlıklarını tamamladı. Yola çıkmadan önce grup adına Tes-İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan, sendika binası önünde basın açıklaması yaptı. Özelleştirmeye karşı olduklarını vurgulayan Demiraslan, "Soma'nın can damarlardan birisi olan 165 megavatlık termik santralinin özelleştirilmesi olayı hemen hemen garanti gibi görünüyor. Biz Somalılar olarak bu santralin satılmasına ve özelleştirilmesine karşıyız. Kar eden bir kuruluşun ne amaçla ve ne için özelleştirileceğini anlamış değilim. Soma'da yaşanan maden faciasının acıları henüz kaybolmadan şimdi de santralimizi elimizden alarak bize ikinci üzücüyü yaşatmak istiyorlar. Soma'nın üzerindeki kara bulutları kaldırmaya çalışırken alınan bu özelleştirme kararını üzüntü ile takip ediyoruz. Manisa milletvekillerimiz ile mecliste bir araya geleceğiz. Onlar ile beraber bakanlar ile de görüşeceğiz. İnşallah Ankara'dan olumlu bir sonuç ile Soma'ya döneriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.