SOMA'DA YAŞAMINI YİTİREN MADENCİLERİN AİLELERİNDEN MEVLANA MÜZESİ ZİYARETİ

Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası sonrası hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerinden 32 kişi Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Madenci ailelerininin yarın da Ermenek’teki maden faciasında...

20 Aralık 2014 Cumartesi 14:02
SOMA'DA YAŞAMINI YİTİREN MADENCİLERİN AİLELERİNDEN MEVLANA MÜZESİ ZİYARETİ






Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası sonrası hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerinden 32 kişi Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Madenci ailelerininin yarın da Ermenek’teki maden faciasında hayatını kaybeden 18 madencinin ailelerini ziyaret edeceği ve acılarını paylaşacağı öğrenildi. 
Soma Balıkesir Yöreleri Ertuğrul Gazi Yörükler Derneği tarafından Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerinden 32 kişilik grup, 28 Ekim’de Karaman’ın Ermenek İlçesi Cenne Mevkisi'nde bulunan kömür madeninde su basması sonucu hayatını kaybeden 18 maden işçisinin ailelerini ziyaret etmek ve başsağlığı dilemek için program düzenledi. İlk olarak Konya'ya gelen kafile Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. 
Ziyaretle ilgili açıklama yapan Dernek Başkan Yardımcısı İrfan Atik, “Soma’daki madenci şehit aileleri ile birlikte Konya’da Mevlana Müzesi'ni ziyaret edip, yarın da Ermenek’teki madende şehit olan işçilerimizin ailelerini ziyaret etmek istiyoruz. Buradaki amacımız, Soma’daki ailelerimize biraz maneviyat yüklemek ve onların acılarını biraz daha dindirmek. Aynı zaman da Ermenek’teki ailelerimiz de aynı olayı yaşadığı için Soma’daki ailelerimizle birlikte Ermenek’teki aileleri bir araya getirip acılarını paylaşıp, moral vererek destek olmak” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.