Soma'lı çocuklar fotoğraflarını sergiledi

    Oral OKAYBEN/İSTANBUL, () SOMA'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının tanığı olarak İstanbul'a gelen, dün kentin tarihi turistik mekanlarını gezerek fotoğraflayan Somalı çocuklar, çektikleri...

25 Ocak 2015 Pazar 17:56
Soma'lı çocuklar fotoğraflarını sergiledi






 

 
Oral OKAYBEN/İSTANBUL, () SOMA'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının tanığı olarak İstanbul'a gelen, dün kentin tarihi turistik mekanlarını gezerek fotoğraflayan Somalı çocuklar, çektikleri fotoğrafları bugün Caddebostan Kültür Merkezi'nde  "Soma'da Çocuk Olmak" adıyla sergilediler. Kadıköy Belediyesi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bulunan çocukların sergisi 8 Şubat'a kadar açık kalacak.

Açılışa katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, " Sosyal sorumluluk kapsamında belediyemiz çocuklarla bu organizasyonu gerçekleştirdi. Bu tür organizasyonlarla çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.  Nuhoğlu, sergideki fotoğrafları da inceleyerek  "Çok başarılı bir çalışma gerçekleştirmişler" diye konuştu.

14-17 yaş arasındaki çocuklar Kadıköy Belediyesi'nden dağıtılan fotograf makinalarıyla Soma'da 6 haftalık bir eğitimden geçtiler. İki gün boyunca İstanbul'da Kadıköy Belediyesi’nin misafiri olan çocuklar, hem İstanbul’un fotoğraflarını çektiler  hem de maden faciası sonrası Soma'yı farkılı açılardan objektiflere yansıttılar.

Kadıköy Belediyesi, Terraco Yapı Malzemeleri A.Ş ve birçok eğitim gönüllüsünün desteklediği "Soma'da Çocuk Olmak" sergisi 8 Şubat'a kadar açık kalacak.

 

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.