Somali Eş-Şebab'a karşı 'savaş hali' ilan edecek

Somali hükümetinin geçen hafta 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan sorumlu tuttuğu terör örgütü Eş-Şebab'a karşı "savaş hali" ilan edeceği bildirildi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 01:10
Somali Eş-Şebab'a karşı 'savaş hali' ilan edecek






MOGADİŞU (AA) - Somali hükümetinin geçen hafta 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılardan sorumlu tuttuğu terör örgütü Eş-Şebab'a karşı "savaş hali" ilan edeceği bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen Somali ordusundan bir yetkili, Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'nun, Mogadişu'da geçen hafta 300'den fazla kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırılardan sorumlu tutulan terör örgütü Eş-Şebab'a karşı bugün "savaş hali" ilan edeceğini söyledi.

Askeri yetkili, Somali hükümetinin Eş-Şebab'a karşı ilan edeceği "savaş hali" için ABD'nin destekleyici bir rol oynamasının beklendiğini aktardı.

Somali Ordu Sözcüsü Abdullahi Iman ise "savaş hali" ilanı ile başkent Mogadişu'da gerçekleştirilen birçok saldırının planlandığı Eş-Şebab'ın kalelerinden Aşağı Şabelle ile Orta Şabelle bölgelerindeki örgüt militanlarının çıkarılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Mogadişu'da geçen cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 300'ü geçtiği, en az 200 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Muhabir: Recep Canik

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.