Soma'ya Golf Sahası Meclise Taşındı

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, 301 madencinin ölümü sonrasında Soma'ya birçok yardım sözü...

04 Kasım 2014 Salı 15:31
Soma'ya Golf Sahası Meclise Taşındı






Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, 301 madencinin ölümü sonrasında Soma'ya birçok yardım sözü verildiğini belirterek, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun golf sahası yapma sözünü hatırlattı. Özel, "Zengin sporu olan golf sahası yerine Soma'nın öncelikle diğer ihtiyaçları karşılanmalıdır" dedi.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından birçok vatandaş ve sivil toplum örgütünün ölen madencilerin yakınlarına destek olmak için ayni ve maddi yardımlarda bulunduğunu hatırlattı. Özel, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun katıldığı bir spor programında bölgeye bir golf sahası yapma taahhüdünde bulunduğunu söyledi.
GOLF SAHASI ÖNCELİK İHTİYAÇ DEĞİL
Golf sahasının 6-15 milyon Euro yatırım gerektirdiğini dile getiren Özgür Özel, "Bir golf sahasının kurulması için çok büyük alanlara ihtiyaç duyulması ve bu alanın yaratılması için birçok ağacın kesilmesi, ormanlık alanların yakılması göz önünde bulundurulsa bölgede olası bir doğa katliamının yaşanma tehlikesi de ortaya çıkacak. Zengin sporu olan golf sahası yerine Soma'nın öncelikle diğer ihtiyaçları karşılanmalıdır" dedi.

Özel yazılı açıklamasında, Soma'da devlet hastanesinin yarım kalan inşaatı ve tamamlanmayan çevre yolunun bulunduğunu belirterek madencilik dışında insanların yönelebilecekleri bir iş sahasının bulunmadığını öne sürdü. Soma halkının öncelikli ihtiyaçları dikkate alındığında golf sahasının yapılmasının gerekli olmadığını savunan Özel soru önergesinde şunları sordu:
"Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından Soma İlçesi'ne yapılması taahhüt edilen golf sahası hangi alana inşa edilmek istenmektedir? Yapılması planlanan golf sahasının alanı kaç metrekaredir? Bu alan hangi kişi ya da kuruma aittir? Golf sahası projesi ne zaman hayata geçirilecektir? Şu anda konuyla ilgili süreç hangi aşamadadır? Golf sahasının yapılması planlanan arazide orman, koru vb. ağaçlık bir alan bulunmakta mıdır? Varsa, bu golf sahasının yapımında kaç ağaç kesilecektir? Kullanılacak arazi kamu arazisi ise ve golf sahası için orman veya koru niteliği taşımayan bir arazi kullanılacaksa, böylesine büyük bir alanın kendisinin mülkiyetinde bir yerleşkesi bulunmayan ve mevcut yerleşkesi ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyen Soma Meslek Yüksekokulu'na tahsis edilmesi neden düşünülmemiştir? Söz konusu alanın Soma'da tarımsal üretimin canlandırılmasıgibi bölge halkına daha faydalı olacak yatırımlar yerine golf sahası olarak kullanılması doğru mudur? Yapılması planlanan bu golf sahasının maliyeti kaç TL'dir? Golf sahasının maliyeti federasyon veya merkezi idare bütçesinden mi karşılanacaktır? Golf sahasının yapımı için gereken para federasyon bütçesinden veya merkezi bütçeden karşılanacaksa, golf sahası için gerekli yatırım miktarının bölge halkının istihdamını sağlayacak olan bir organize sanayi bölgesi yapımında veya başka iş kollarının kurulmasında kullanılmaması, bunun yerine bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermeyecek olan bir golf sahasının yapımında kullanılmasının amacı nedir?"

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.