Songül Şengel cinayeti: Acılı baba mahkeme kararını kızının mezarına götürdü

15 Mayıs 2016 Pazar 14:26
Songül Şengel cinayeti: Acılı baba mahkeme kararını kızının mezarına götürdü






Songül Şengel cinayeti: Acılı baba mahkeme kararını kızının mezarına götürdü


Erzurum'da kızı 18 yaşındaki Burcu ile eşi 65 yaşındaki Salih Şengel, kızının nişanlısı tarafından bıçaklanarak öldürülen Songül Şengel, sanığı 2 kez ağırlaştırlmış ömürboyu hapis cezasına çarptıran mahkemenin gerekçeli kararını kızı ve eşinin mezarına götürdü. Eşi ve kızının mezarlarının üzerine gerekçeli karar tutanaklarını seren anne Songül Şengel, "Anneler günü geçti, yavrum gelmedi. Kocam, kızım haksız yere mezarda yatıyor. Yavrum kanınız yerde kalmadı, adalet yerini buldu" diyerek ağladı.

Aziziye İlçesi'ne bağlı Ilıca Mahallesi Mesire Sokak'taki 21 numaralı evde 13 Ağustos 2015 günü meydana gelen olayda nişanlısı Burcu Şengel'i görmeye giden bir markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz, iddiaya göre genç kıza kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince, Ahmet Yavuz tarafından zorla otomobile bindirilmek istendi. Burcu Şengel'in çığlık atarak yardım istemesi üzerine koşan babası Salih Şengel'i bıçaklayarak öldüren Ahmet Yavuz, ardından 61 yaşındaki anne Songül Şengel ile 58 yaşındaki komşuları Hayati Hıra'yı yaraladı. Yavuz, evde bir odaya girerek saklanmaya çalışan nişanlısı Burcu'yu da 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçan Ahmet Yavuz, kısa sürede yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ahmet Yavuz, 12 Nisan günü görülen karar duruşmasında nişanlısı Burcu ve kayınpederi Salih Şengel'i öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Ahmet Yavuz'un ayrıca Burcu'yu kaçırmaya teşebbüsten 2, annesi Songül Şengel'i yaralamaktan 2.5, komşuyu yaralamaktan 9 ay olmak üzere toplam 5 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme heyeti, olayla ilgili olarak tutuksuz yargılanan Ahmet Yavuz'un kuzeni Ömer Yavuz'un ise beraatine karar verdi.

19 SAYFALIK GEREKÇELİ KARAR

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, mahkumiyet kararının gerekçesini açıkladı. 19 sayfalık gerekçeli kararda Ahmet Yavuz'un cinayet olayını tasarlamadığı, Burcu'yu kaçırma isteğinin gerçekleşmemesinden duyduğu infial ile nişanlısı ve kayınpederini öldürdüğü belirtildi. Sanık Ahmet Yavuz'un mahkeme aşamasında Burcu ve ailesi tarafından horlandığı iddialarının haksız tahrik olmayacağına işaret edilen kararda şöyle denildi:
"Fiilden sonra olay yerinden kaçan, 155 ya da 112'yi aramayan, yaralılara yardım etmemiş, sabıkalı olan, yargılamaya olumlu bir katkısı olmayan sanığın geçmişi ile yargılama sürecindeki ve fiilden sonraki davranışları dikkate alınarak, lehine takdiri indirim maddesinin uygulanmasına gerek duyulmamıştır."

'ANNELER GÜNÜ'NDE YAVRUM GELMEDİ'

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından anne Songül Şengel ile oğulları Alim, Suat, Cahit Şengel Ilıca Mezarlığı'na gitti. Yan yana defnedilen eşi ve kızının mezarları üzerine gerekçeli kararın sayfalarını seren anne gözyaşı döktü. Burcu'nun yokluğunda ilk anneler gününü geçirdiğini söyleyen Songül Şengel, eşi ve kızının isimlerinin yazdığı tahtayı sarılarak öptü. Haksız yere kızının ve kocasının katledildiğini aktaran anne Şengel, "Anneler gününde gözüm kızımı aradı ama yavrum gelmedi. O cani yüzünden kocam kızım toprak altında. Sana vuran eller kırılsın yavrum. Rahat yatın, kanınız yerde kalmadı, adalet yerini buldu. Size kıyan cani içeride çürüyecek" dedi.
Ağabeyi Suat Şengel ise verilen kararın bir parça da olsa yüreklerine su serptiğini ifade etti. Suat Şengel, beraat kararı verilen kuzen Ömer Yavuz'un da ceza almasını istedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.