Sosyal yardım alan 157 bin kişiye istihdam yolu açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan incelemede, son bir yılda en az bir kez sosyal yardım alan, 18-55 yaş aralığında ve çalışabilir durumda 157 bin yoksul vatandaşın bulunduğu saptandı.

18 Temmuz 2017 Salı 12:01
Sosyal yardım alan 157 bin kişiye istihdam yolu açıldı






ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan inceleme sonucu belirlenen 157 bin yoksul vatandaş, sosyal yardım alanları istihdam edecek işverenler için yaklaşık 6 ay sonra başlatılacak sigorta prim teşviğinin hedef kitlesini oluşturacak.

Resmi Gazete'de 22 Haziran'da yayımlanan Sosyal Yardım Yararlanıcılarının İstihdamına İlişkin Yönetmelik ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulunca belirlenen nakdi düzenli yardım programlarından, işe başlatılacağı tarihten önceki son bir yılda en az bir kez yararlanan, işsiz, 18-55 yaş arasındaki kişileri özel sektörde istihdam eden işverenlere destek sağlanmasının önü açılmıştı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce bu teşviğin merkezinde kaç yoksul vatandaşın bulunduğuna yönelik detaylı analiz çalışması yapıldı.

Bu kapsamda, yönetmelikte belirlenen şartları taşıyan, çalışabilir durumda 157 bin vatandaşın olduğu belirlendi. İşverenler için 1 Ocak 2018'de başlatılacak sigorta prim desteğinin ilk hedef kitlesini bu vatandaşlar oluşturacak.

Bakanlık, destek kapsamında, istihdam edilen yoksul vatandaşların aylık ortalama 364 liraya karşılık gelen işveren sigorta primlerini bir yıl süreyle karşılayacak.

8 milyon vatandaşa destek

Öte yandan, bakanlığın bu yılın ocak-mayıs verilerine göre, 2 milyon 682 bin 304 hanede yaşayan 8 milyon 99 bin 774 vatandaş, sosyal yardım programlarından faydalandı.

Bakanlık tarafından, bu destekler için yaklaşık 7 milyar liralık kaynak kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.