Sözcü Gazetesi Mediha Olgun ile yollarını ayırdı

Türkiye onu Kadının Şiddetle İmtihanı adlı kitabıyla tanıdı. Mavi Marmara'da İsrail askerlerinin katliamına tanık oldu. Çok sayıda ödüllü gazeteci Mediha Olgun, Sözcü ile yollarını ayırdığını duyurdu.

08 Şubat 2018 Perşembe 23:13
Sözcü Gazetesi Mediha Olgun ile yollarını ayırdı






Sözcü Gazetesi Mediha Olgun ile yollarını ayırdı


Sözcü Gazetesi'nde yeni yılın ilk günlerinde başlayan tenkisat depremi sürüyor. Gazete son alarak başarılı gazeteci Mediha Olgun ile yollarını ayırdı.
Mediha Olgun, Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen kanlı baskına tanıklık eden gazetecilerden biriydi. İsrail tarafından esir alındı psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kaldı. Türkiye'ye döndükten sonra o günleri anlattığı Mavi Marmara'da Neler Oldu isimli bir kitap yazdı.

2012 yılında Sözcü Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Mediha Olgun geçtiğimiz yıl Mayıs ayında önce gözaltına alınmış, sonra da tutuklanmıştı.
Mediha Olgun, Sabah, Kanal A, Metro Tv, Kral Tv, Flaş TV, Akşam Gazetesi, Forum Gazetesi, Yeni Şafak gazetelerinde çalıştı.  Kadının Şiddetle İmtihanı adlı kitabıyla Sedat Simavi Gazetecilik ödülü alan Mediha Olgun ayrıca Çağdaş Gazeteiler Derneği ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nce Uğur Mumcu yılın basın ödülü sahibi. Olgun'un Mustafa Arda adında bir oğlu bulunuyor.

Mediha Olgun kimdir?

15 Ocak 1974 yılında Adana'da doğan Mediha Olgun ilk, orta okulu Kürkçüler İlköğretim Okulu'nda liseyi Adana Erkek Lisesi'nde okudu. Çocukluğundan itibaren tiyatroya meraklı olduğu için lisenin ardından Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatrosu'nun sınavlarına girip kazandı ve orada tiyarto eğitimi almaya başladı. 2 yıl sonra Adana'ya dönüp Kanal A Televizyonu'nda sabah gazete haberleri yardımcı sunucusu olarak işe başlayan Olgun aynı kuruluşta sırayla muhabirlik, haber sipikerliği ve program sunuculuğu yaptı.


Adana'da bir dönem Metro TV'de de aynı görevlerde çalıştıktan sonra Akşam Gazetesi'nin bölge bürosuna muhabir olarak girdi. 3 yıl bölgeden özel haberler yapan Olgun, gazeteden ayrılan bir grubun kurduğu Forum gazetesinde editör olarak işe başladı ve İstanbul'a geri döndü.

Bir yıl bu görevde çalıştıktan sonra TMSF tarafından el konulan Kral TV'ye kurulan haber merkezine editör olarak girdi.

Bir yıl bu görevde çalıştıktan sonra Flash TV haber merkezinde muhabir olarak görev aldı. 2006 yılında Yeni Şafak gazetesinde ekonomi editörü olarak çalışmaya başladı ardından 2008'de Sabah gazetesine transfer oldu.

Sabah gazetesinde Ortadoğu ve Doğu ve Güneydoğu'dan yaptığı haberlerle dikkat çekti.

31 Mayıs 2010'da israil askerlerinin vahşice saldırdığı Mavi Marmara'daki gazetecilerden biriydi. İsrail tarafından esir alındı psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kaldı. Türkiye'ye döndükten sonra o günleri anlattığı Mavi Marmara'da Neler Oldu isimli bir kitap yazdı.

Kitap Turkuvaz Yayınları'ndan çıktı. 2011 yılında plastik makyaj yaptırıp sokağa indi ve şiddet gören bir kadının başına neler geldiğini araştırdığı bir çalışmaya imza attı. Bu çalışması Sabah Gazetesinde Kadının Şiddetle İmtihanı ismiyle yazı dizisi olarak yayınlandı. Bu çalışmayla Sedat Simavi Gazetecilik Övgü Ödülü'nü aldı.

2012 yılında Sabah Gazetesinden ayrılıp Sözcü gazetesinin yeni kurulan internet sitesinde video editörü olarak göreve başladı. Ardından sitenin sorumlu müdürü de oldu.

5 yıl bu şekilde çalıştıktan sonra 19 Mayıs 2017 tarihinde Sözcü Gazetesine yapılan operasyon kapsamında gözaltına alındı. 7 gün nezarette kaldıktan sonra 27 Mayıs 2017 tarihinde tutuklunarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Dört ay cezaevinde kalan Mediha Olgun 22 Eylül 2017 tarihinde tahliye edildi.  

Tahliyesinden sonra Çağdaş Gazeteiler Derneği ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nce Uğur Mumcu yılın basın ödülüne layık gördüldü. Olgun'un nezarethane ve hapishane sürecinde yaşadıklarını anlattığı kitabı haftaya kitapçılarda olacak...

Olgun'un Mustafa Arda isminde bir oğlu var. KAYNAK MEDYARADAR.COM

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.