Stoltenberg'in görev süresi 2 yıl daha uzatıldı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi Eylül 2020'ye kadar uzatıldı.

12 Aralık 2017 Salı 16:38
Stoltenberg'in görev süresi 2 yıl daha uzatıldı






BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görev süresi Eylül 2020'ye kadar uzatıldı.

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Müttefikler bugün Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in görevini 30 Eylül 2020'ye kadar uzatma kararı aldı." ifadesine yer verildi.

Müttefiklerin Genel Sekreteri tebrik ettiği belirtilen açıklamada, üye ülkelerin, Stoltenberg'in NATO'nun 21'inci yüzyıldaki güvenlik sınamalarına karşı kendini yenilemesine katkıda bulunmaya devam edeceğine yönelik güvenlerinin tam olduğu bildirildi.

Stoltenberg ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 29 üyenin görev süresinin uzatılması yönünde karar vermesinden dolayı gurur duyduğunu, NATO'yu güçlendirmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

NATO'nun 13'üncü genel sekreteri olan Stoltenberg, 1 Ekim 2014'te Anders Fogh Rasmussen'in yerini almıştı. NATO'nun ilk Norveçli genel sekreteri olan Stoltenberg, 2000-2001 ve 2005-2013 dönemleri arasında Norveç'in başbakanıydı.

Muhabir: Şerife Çetin

Anahtar Kelimeler:
NATODünyaStoltenberg
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.