Şu Anda Organ Bekleyen 28 Bin Kişi Var

Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () TÜRKİYE Kamu Hastaneleri Kurumu Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği tarafından Organ Bağışı Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. Organ bağışında farkındalık oluşturmak ve organ bağışı oranını artırmak...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:51
Şu Anda Organ Bekleyen 28 Bin Kişi Var






Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () TÜRKİYE Kamu Hastaneleri Kurumu Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği tarafından Organ Bağışı Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Organ bağışında farkındalık oluşturmak ve organ bağışı oranını artırmak amacıyla düzenlenen program Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İlknur Aktaş, İdari Hizmet başkanları Uzm. Dr. Mehmet Turgay Seymen, Dr. Metin Özaydın, Uzm. Dr. Vehap Sever Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Ahmet Yaser Müslümanoğlu, organ bağışı yapan kişilerin aileleri ve çok sayıda hastane personeli katıldı. Organ bağışı yapan ailelere ve organ koordinatörlerine plaket verilen programda Aktaş bir konuşma yaptı. Ülkemizde bu haftanın organ bağışı haftası olarak kutlandığını söyleyen Aktaş, “Biz de Bakırköy Genel Sekreterliği olarak, organlarımızı bağışlayarak herkese örnek olmayı hedefledik. Şu anda organ bekleyen 28 Bin kardeşimiz var. Organa kavuşmadan hayatını kaybeden Bin 700 civarında kardeşimiz var. Ekim itibariyle 2014 yılında sadece 6 bin organ ve doku nakli yapılmış. Burada bizim yapacağımız küçük hareket bir sürü insanın önünü açacak. Hepinizi organlarınızı bağışlamaya davet ediyorum" dedi.

"ORGAN BAĞIŞININ ÇOK BÜYÜK BİR İNSANLIK GÖREVİ"
Organ bağışının çok büyük bir insanlık görevi olduğunun altını çizen Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Ahmet Yaser Müslümanoğlu, “Fakat toplumda çok da dikkate alınmayan belki de iyi bilgilendiremediğimiz için çok yerine getirilmeyen bir vazife. Toplumu bilgilendirirsek daha önemli sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.
Annesinin organları 5 kişiye nakledilen Hüseyin Özdemir'e de plaket verildi.
Özdemir annesinin organlarının bağışlanmasına çok sevindiğini söyleyerek, “Beş kişiye nakledildiğini duyunca daha da çok sevindim" dedi.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.