Sultanahmet'te Çinli sandıkları Koreli turist gruba saldırı

Çin'i protesto eden ülkücülerin arasından bir grubun yoldan geçmekte olan Güney Koreli'lere "Çinli bunlar" diyerek saldırmaya kalkması vatandaşlar tarafından son anda önlendi.

04 Temmuz 2015 Cumartesi 17:07
Sultanahmet'te Çinli sandıkları Koreli turist gruba saldırı






Sultanahmet'te Çinli sandıkları Koreli turist gruba saldırı

Doğu Türkistan'da insanlık dışı zulme tepkiler sürerken, Sultanahmet Meydanı'nda Ülkü Ocakları'nın protestosu sırasında tatsız olaylar meydana geldi. Çin'i protesto eden ülkücülerin arasından bir grubun yoldan geçmekte olan Güney Koreli'lere "Çinli bunlar" diyerek saldırmaya kalkması vatandaşlar tarafından son anda önlendi. Güney Koreli turistler saldırıdan kıl payı kurtulurken polis ekipleri de bölgede önlem aldı..

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek olmak için yürüyüş gerçekleştirildi. Beyazıt Meydanı'nda başlayan yürüyüş Sultanahmet Meydanı'nda son buldu. Burada basın açıklaması yapıldığı sırada ayrılan bir grup Topkapı Sarayı'na yöneldi.

ÇİNLİ ZANNEDİP KORELİ KADIN TURİSTİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek olmak için yürüyüş gerçekleştirdi. Beyazıt Meydanı'nda toplanan grup Sultanahmet Meydanı'na doğru yürüdü. Yürüyüşte üzerinde Doğu Türkistan bayrağı olan temsili tabut taşındı. Bazı eylemcilerin Doğu Türkistan bayrağı desenli kıyafetler giydiği görüldü. Sık sık tekbir getiren gruptakiler "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan" sloganları attılar.

Yürüyüş öncesi gazetecilere açıklama yapan MHP İstanbul il başkanı Mehmet Bülent Karataş "duymayan kulaklara, görmeyen gözlere terücüman olmak adına ülkü ocakları Türk yurdu ve İslam coğrafyasına yapılan katliamın karşısında olduklarını göstermek için buradadır. Türkiye'nin kendi dindaş ve soydaşlarına sahip çıkmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları İstanbul il Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise "Doğu Türkistan her geçen gün kötüleşiyor. Müslüman-Türk gençliği olarak soydaşlarımızın yanında bulunmak için buradayız. Kanımızın son damlasına kadar yanlarında olacağız. Gerekirse bu uğurda canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu buradan ifade ediyoruz" dedi.

ÇİNLİ SANIP KORELİ GRUBA SALDIRDILAR

Yıldırım'ın konuşması devam ettiği sırada gruptan ayrılan bazıları Topkapı Sarayı'na doğru koştu. İddiaya göre gruptakiler, Çinli zannettikleri Koreli turist grubuna saldırdı. Saray önünde bekleyen çevik kuvvet ekipleri araya girerek etten duvar ördü. Koreli turistler hemen olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada polisle grup arasında arbede yaşandı. Gruptakilerden bazıları araya girerek arbedeyi önlemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Müdahale sonrası polis grup olay yerinden uzaklaştırıldı. Saldırıya uğrayan bir Koreli turist, İngilizce "Ben Çinli değil Koreliyim" diyerek gülümsediği görüldü.

AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI


Aziz Türk Milleti;
Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde bizler huzur ve barış içinde bir yaşam sürüyorken, Türklerin anayurdu Doğu Türkistan’da 30 milyon kardeşimiz, Çinlilerin esareti altında, adeta cehennem hayatı yaşamaktadır….
Bizler mübarek Ramazan ayını coşkuyla kutluyorken, Çin mezalimi altında Doğu Türkistan’da acı çığlıklar yükselmekte, soydaşlarımız kanlı gözyaşları dökmektedir..,
1949 yılında Çinliler tarafından işgal edilen Doğu Türkistan’da soydaşlarımız, dindaşlarımız zulüm ve baskı altında bir yaşam mücadelesi vermektedir…
İki çocuktan fazla doğum yapmak yasaklanmıştır. Doğum yasağını çiğneyen annelerimize mecburi kürtaj uygulanmakta, bebeler ana karnındayken katledilmektedir…
Yargısız infazlar yapılmakta, Uygur gençleri çalışma kamplarına sevk edilmektedir… Özgürce yaşamayı talep edenler “rejim düşmanı”, “bölücü” suçlamasıyla idam edilmektedir. İdama mahkum edilenler, stadyumlarda binlerce kişinin önünde kurulan platformlarda, enselerine kurşun sıkılarak öldürülmekte; öldürmek yetmiyormuş gibi, ölenlerin ailelerinden "kurşun vergisi" dahi talep edilmektedir...
Doğu Türkistn’daki soydaşlarımızın dinî ve millî kimlikleri yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu Ramazan ayında da yasaklar şiddetlenmiş ve soydaşlarımız ciddi baskılara maruz kalmıştır.
Ramazan ayının başlamasıyla Çin devleti Doğu Türkistan Türklerine topluca teravih namazı kılmayı yasaklamıştır… Toplu iftar emeğinde bir araya gelmeyi yasaklamıştır… İş yerlerinde Kur’an-ı Kerim bulundurmayı yasaklamıştır… Öğrencilere zorla oruçlarını bozdurulmaktadır… Memurların, fabrika işçilerinin ve öğrencilerin camilerde namaz kılmaları ve oruç tutmaları yasaklanmıştır... Yasaklara ragmen ibadet yapan memurlar ve öğrenciler çeşitli cezalara çarptırılmaktadır.  Ramazan ayında Müslümanların çoğunlukta olduğu vilayetlerde “Bira Festivali” düzenlenerek, İslamiyet ile dalga geçilmektedir…
Bu olayların en kanlı örneklerinden birinde, 22 Haziran 2015 tarihinde Kaşgar vilayetinde 28 Uygur Türkü Çin polisince katledilmiştir. 26 Haziran günü ise Küçar kentinde 10 Uygur Türk’ü daha Çin polisince öldürülmüştür. Bizler; diasporada kurulan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti ve uluslararası insan hakları temsilcilerinin olayların nedenlerini arşatırmak üzere “Ankara”nın da güvencesiyle bölgeye davet edilmelerini talep ediyoruz.
Bizler; öncelikle 5 Temmuz 2009 Urumçi Katliamında ve ayrıca son günlerde yaşanan katliamlarda ve dünden bugüne Çin işgalinde hayatlarını kaybetmiş olan bütün Uygur Türklerini rahmetle anıyor, yaşanan bu insanlık dışı muameleyi şiddetle kınıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.