'Suriye'de DEAŞ'la mücadelede sona gelindi'

ABD yönetimince, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadelede sona gelindiği belirtilerek, "DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmaması ve barış için Birleşmiş Milletler (BM) dahil bölge ülkeleri çalışmalı." ifadeleri kullanıldı.

04 Nisan 2018 Çarşamba 19:22
'Suriye'de DEAŞ'la mücadelede sona gelindi'






WASHINGTON (AA) - ABD yönetimince, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadelede sona gelindiği belirtilerek, "DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmaması ve barış için Birleşmiş Milletler (BM) dahil bölge ülkeleri çalışmalı." ifadeleri kullanıldı.

Beyaz Saray, dün yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantısında ABD yönetiminin Suriye konusunda aldığı kararla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, doğrudan Amerikan askerlerinin geri çekilmesine yönelik bir ifade kullanılmazken şu değerlendirmeye yer verildi:

"Suriye'de DEAŞ'ı yok etme askeri misyonu, DEAŞ'ın neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasıyla hızlı bir şekilde sonuna geliyor. ABD ile müttefikleri, Suriye'deki henüz ortadan kaldırılmamış küçük DEAŞ kalıntılarını yok etme görevine bağlıdır. (Suriye ile ilgili) Gelecek planları hakkında müttefiklerimiz ve dostlarımızla konuşmaya devam edeceğiz. Bölgedeki ülkelerin ve BM'nin, DEAŞ'ın bir daha asla ortaya çıkmamasına ve barışı sağlamaya yönelik çalışmasını bekliyoruz."

Yetkililerin "geri çekilme" açıklaması

Öte yandan Amerikan medyasında yer alan ve adının açıklanmasını istemeyen bazı Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan haberlerde, "ABD'nin bir süre daha Suriye'de kalmasına ancak bu sürenin sonunda ülkeden çekilmesine" karar verildiği belirtildi.

ABD Başkanı Trump, dün Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Suriye'den çıkma planı üzerinde çalışıyoruz. Suriye'de olmamızın ana nedeni DEAŞ'tan kurtulmaktı ve bu görevi hemen hemen tamamladık. Şimdi çok kısa süre içinde bölge ülkeleriyle koordinasyon içinde kararımızı vereceğiz. Suudi Arabistan bizim Suriye'de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek. DEAŞ'a karşı çok başarılı olduk ama artık zamanı geldi. Bazen eve dönmenin zamanı gelmiştir. Biz de bunu çok ciddi şekilde düşünüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
ABDSuriyeDonald Trump
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.