SURİYE'DEKİ TÜRKMENLERE NEVŞEHİR'DEN 120'NCİ YARDIM TIRI

NEVŞEHİR’de, yardımseverlerin katkılarıyla hazırlanan 120'nci yardım TIR'ı, Suriye’deki ihtiyaç sahibi Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Şubesi Basın Koordinatörü Behçet...

22 Aralık 2014 Pazartesi 14:51
SURİYE'DEKİ TÜRKMENLERE NEVŞEHİR'DEN 120'NCİ YARDIM TIRI






NEVŞEHİR’de, yardımseverlerin katkılarıyla hazırlanan 120'nci yardım TIR'ı, Suriye’deki ihtiyaç sahibi Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Şubesi Basın Koordinatörü Behçet Alkan, uğurlama töreninde, Suriye’de her gün başlarına bomba yağan Müslümanlar içerisinde Türkmenlerin de bulunduğunu söyledi. Nevşehir’in dört yıldır savaşın devam ettiği Suriye’ye duyarsız olmadığını 120'nci yardım TIR'ını  da göndererek bir kez daha gösterdiğini belirten Alkan, yardım TIR'ında un, kuru bakliyat, battaniye, soba gibi kış mevsiminde kullanılabilecek temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu söyledi.
Gece saatlerinde konvoyun Suriye’ye ulaşacağını kaydeden Alkan, yarın sabah ise 250 bin civarında Türkmen'in yaşadığı Bayır-Bucak bölgesine giderek yardım malzemelerinin dağıtımının yapılacağını ifade etti. Hafız Mahmut Kemikkıran’ın yaptığı dua sonrasında 120'nci yardım TIR'ı Suriye’ye gitmek üzere hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.