Suriyeli annelerin sütü stresten kesildi

Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR'de Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Basmane sokaklarında, kaldırımlarda annelerin kucaklarında sokağın acımasız koşullarında hayata tutunmaya çalışan minik bebeklerin durumu yürek yakıyor. Yaşadıkları...

02 Ağustos 2015 Pazar 14:57
Suriyeli annelerin sütü stresten kesildi






Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR'de Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Basmane sokaklarında, kaldırımlarda annelerin kucaklarında sokağın acımasız koşullarında hayata tutunmaya çalışan minik bebeklerin durumu yürek yakıyor. Yaşadıkları koşullar nedeniyle annelerin sütü kesiliyor.
Minik bebekleriyle veya hamile olarak Suriye'den Türkiye'ye sığınan anneler diğer sığınmacılardan daha fazla sıkıntı çekiyor. Yaşadıkları memleketten, akrabalarından ayrılan annelerin, stres ve yeterli beslenememe nedeniyle sütlerinin kesildiği, bebeklerin beslenme zorluğu çektiği bildirilirken, yeni bebekler de doğmaya devam ediyor. Basmane'de 10 gün önce eski bir evde gözlerini açan minik Muhammed de bu kaderi paylaşıyor.

Basmane semtinde oturup bu drama tanık olan kadınlar, küçük bebekler için mama toplama kampanyaları düzenleyip topladıkları mamaları dağıtıyor. Bebeklerin en fazla süt, mama ve beze ihtiyacı olduğunu belirten kadınlar şöyle dedi:
"Bizim alabildiğimiz devam sütü ve bez ve hazır mamalar yeterli olmuyor. Bu çocukların hastalanmaması yaşayabilmesi için mutlaka iyi beslenmesi gerekir. Anneleri bu duruma çok üzülüyor. Bebeklerin beslenebilmesi daha geniş kampanyalar yapılmalı." 
Bu arada doğum yapan ve bu semtte oturan kadınların bazılarının, Suriyeli bebeklere süt anneliği yaptığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.