Suriyeli Gelin Çifte Bayram Yaşıyor

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - EGE sahillerinden insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan 5'i tutuklu, 3'ü gıyabi tutuklu 19 sanık hakkında açılan dava Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, tutuklu yargılanan Suriyeli Husain...

02 Ekim 2014 Perşembe 10:23
Suriyeli Gelin Çifte Bayram Yaşıyor






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - EGE sahillerinden insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan 5'i tutuklu, 3'ü gıyabi tutuklu 19 sanık hakkında açılan dava Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, tutuklu yargılanan Suriyeli Husain R. ve diğer dört kişiyi tahliye etti. Böylece davada hiç tutuklu sanık kalmadı. Cezaevi ve adliye önünde elinde gelinlikle bekleyen Mina Hannan, müstakbel eşinin tahliye edilmesiyle çifte bayram yaşadı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla yurtdışına insan kaçıran şebekeyi takibe aldı. Polis, örgütlü olarak çalışan ve özellikle Didim ile Ayvalık sahillerinden yasa dışı yollarla yurt dışına insan kaçırdıkları tespit edilen çeteye geçen yıl haziran ayında İzmir merkezli operasyon düzenledi. Operasyonda gidilen adreslerden biri de Çiğli'de Suriyeli çift Husain R. İle Mina Hannan'nin düğün evi oldu. İnsan kaçakçılığı suçlamasıyla Suriye uyruklu Husain R. ile 3 akrabasının da arasında olduğu 19 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden üzerinde damatlığı bulunan Husain R. ile Bahri G., Demir D., Mustafa H. ve Iyman H. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Husain R.'yi evleneceği müstakbel eşi Mina Hannan da bir çantaya koyduğu gelinliği ile adliyede bekledi. Eşinin tutuklanması üzerine genç kız gözyaşlarına boğuldu.
Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet savcısı 200 sayfayı geçkin iddianame hazırladı.
Savcı, örgüt lideri konumunda olan Iyman H.'ye 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'yasadışı yollarla insan ticareti yapmak' ve 'rüşvet' suçlarından 460 yıl, damat Husain R.'ye 142 yıl, Bahri G.'ye 179 yıl, Demir D.'ye 155 yıl, Mustafa H.'ye 227 yıl ve diğer sanıklara da 3 ile 227 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın suç yeri nedeniyle Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına karar verildi.

Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu yargılanan Iyman H., Husain R., Bahri G., Demir D. ve Mustafa H. ile Husain R.'nin avukatı Atilla Akın ile hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Muhammet H. katıldı. Hussain R.'nin müstakbel eşi Mina Hannan ise duruşma öncesi Söke Cezaevi ile Adliye önünde elinde gelinlikle bekledi. Genç kız, eşinin tahliye edilme umuduyla burada bulunduğunu, tahliye olması durumunda ise gelinliği giyip birlikte evlerine dönmeyi hayal ettiğini söyledi.
Damat Husain R. son duruşmadaki ifadesinde, “Ben Özgür Suriye Ordusu'nda askerim. Babam da üst düzey rütbeli komutan. Orada Esed'e karşı savaşıyoruz. Savaştan kaçan vatandaşlarımı daha rahat yaşamaları için yurt dışına kaçırdım. Bunun karşılığında da bir para almadım. Amacım tekrar ülkeme dönüp rahat yaşamak. Ama maalesef savaş devam ediyor. Ben bu işi insanlık için yaptım“ dedi.
Duruşma savcısı, mütalaasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından tutuklu beş sanığın, haftada üç gün süreyle adli kontrol şartıyla tahliyelerine, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Muhammet H.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Müstakbel eşinin tahliye olmasıyla, elinde gelinlikle gelen Suriyeli gelin Mina Hannan çifte bayram sevinci yaşayıp, gözyaşlarına boğuldu.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.