Suriyeli kadınla evlenme hevesi; 2 kez dolandırıldı

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde yaşayan leblebici 38 yaşındaki Rıza Türkal, birisiyle düğün yapıp diğeriyle dini nikah kıyıp evlendiği iki Suriyeli kadın tarafından dolandırıldı.

23 Şubat 2016 Salı 19:11
Suriyeli kadınla evlenme hevesi; 2 kez dolandırıldı






Suriyeli kadınla evlenme hevesi; 2 kez dolandırıldı

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde yaşayan leblebici 38 yaşındaki Rıza Türkal, birisiyle düğün yapıp diğeriyle dini nikah kıyıp evlendiği iki Suriyeli kadın tarafından dolandırıldı.

İlk olayda Suriyeli kadın 20 bin liralık takıyla kaçarken, ikincisinde takıları kurtaran Rıza Türkal'ın bu kez başlık parası olarak verdiği 8 bin lirası gitti.
Denizli'nin Serinhisar ilçesinde yaşayan ve ailesinin leblebi imalathanesinde çalışan 38 yaşındaki Rıza Türkal, tanıdığı 63 yaşındaki R.T. aracılığıyla Hatay'dan geldiğini, adının Fatma olduğunu ve Suriye vatandaşı olduğunu iddia eden bir kadınla tanıştırıldı. Bu tanışmaya aracılık yapan R.T., iddiaya göre karşılığında 15 bin lira aldı. Türkal, tanıştığı genç kadın ile Serinhisar'da geçen 12 Aralık'ta düğün yapıp evlendi. Türkal Ailesi, geline takılan ziynet eşyaları, düğün yemeğiyle birlikte 50 bin TL harcama yaptı.

Düğünün ertesi sabah Türkal'ı ilaçla uyutan gelin, kardeşi ve kuzeni olarak tanıttığı iki kişiyle birlikte düğünde takılan toplam 20 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da alarak evi terk etti. Kendine geldiğinde eşinin kaçtığını fark edip, dolandırıldığını anlayan Türkal, soluğu Serinhisar Savcılığı'nda alıp, suç duyurusunda bulundu.

Aynı Suriyeli gelinin Konya'nın Çumra ilçesinde kendisini 'Mirfet' adıyla tanıtıp, geçen Ekim ayında bir evlilik yaparak benzer şekilde burada da dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi. Suriyeli ithal gelin ile arkadaş oldukları ve kendilerini kardeş, kuzen olarak tanıtan 3'ü kadın 5'i erkek 8 kişinin geçen Antalya'da gözaltına alınıp, tutuklandı.

BU DEFA TAKILARI KURTARDI

İlk dolandırıcılık olayının ardından Rıza Türkal, geçen hafta yine bir aracı vasıtasıyla bu defa 'Riçat' adındaki bir Suriyeli kadın ile tanıştırıldı. Türkal, aracı olan kişiye iddiaya göre 1500 lira, kendisini kadının babası olarak tanıtan kişiye de 6 bin 500 lira başlık parası verdi. Ancak, bu defa resmi nikah yapmayıp, imam nikahıyla evlendi. Geline 3 bilezik, altın küpe ve yüzük taktı. Suriyeli gelin ilk olayda olduğu gibi yine sabah kaçmak isterken Türkal'a yakalandı.
Rıza Türkal, Suriyeli gelinden takıları geri aldı ancak gitmesine engel olamadı. Ardından bir kez daha Serinhisar Savcılığı'na giden Türkal, dolandırıldığını belirtip, suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis, Türkal'a kendisini Suriyeli gelinin babası olarak tanıtıp 6 bin 500 lira başlık parası alarak dolandıran kişinin Halep nüfusuna kayıtlı Sabrin K. olduğu tespit edip, yakalanması için çalışma başlattı.
Evlenmek isterken ikinci kez dolandırılan Rıza Türkal, "Daha önce beni dolandıranlar yakalanmış ama takılarım geri gelmedi. İkinci evliliğimde takıları kurtardım ama 8 bin lira param gitti. Vatandaşlarımız, Suriye'den gelen ve evlenmek isteyenlere karşı uyanık olsunlar" dedi.
Son Güncelleme: 23.02.2016 19:14
Anahtar Kelimeler:
Suriyeli Kadınla Evlenme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.