Süs havuzunda buz patencisi yetiştiriyor

ERZURUM'da yıllarca süs havuzlarını buz pateni pistine dönüştürerek buz hokeyi ve şort track (hız pateni) sporunun yayılmasına katkı sağlayan Eren İlter, bugüne kadar yaşları 3 ile 50 arasında değişen 10 bine yakın kişiye patenle kaymayı...

26 Şubat 2015 Perşembe 11:19
Süs havuzunda buz patencisi yetiştiriyor






ERZURUM'da yıllarca süs havuzlarını buz pateni pistine dönüştürerek buz hokeyi ve şort track (hız pateni) sporunun yayılmasına katkı sağlayan Eren İlter, bugüne kadar yaşları 3 ile 50 arasında değişen 10 bine yakın kişiye patenle kaymayı öğrettiğini söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden eğitmen olarak emekli olan Eren İlter, Merkez Yakutiye ilçesindeki Havuzbaşı'nda Atatürk heykelinin önündeki 1800 metrekarelik süs havuzunu geceleri hortumla sulayarak dondurup, çocuk ve gençlere buz pateninin inceliklerini öğretti. Her kış mevsiminde 8 yıldan beri profesyonel buz pistine çevirdiği süs havuzunda, her gün en az 300 kişiye patenle kaymayı öğreten 63 yaşındaki Eren İlter, amacının para kazanmaktan çok, çocuklara buz sporunu sevdirmek olduğunu belirtti.
Erzurum'da yaşayanların 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'dan önce buz sporları ile süs havuzunda tanıştığını ifade eden Eren İlter, "Havuzda yetişen ve aralarında yuva ve sokak çocukları, buz hokeyi ve hız pateni dallarında birçok başarıya imza attı. Yine burada yetişenlerden biri olan oğlum Serdar İlter de geçtiğimiz günlerde Erzurum'da düzenlenen ve dünyanın en hızlı 160 sporcusunun katıldığı Kısa Mesafe Sürat Pateni (Short Track) Dünya Kupası 6'ncı Ayak Yarışlarının B Finalinde 7'nci oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da süs havuzunu buz pistine çevirdik. Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda ve 100'lerce kişiye ücretsiz buz pateni yapmasını öğretiyorum. Yoğun trafiğin yaşandığı kavşakta bulunan havuzdaki buz pateni gösterileri büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar yaşları 3 ila 50 rasında değişen yaklaşık 10 bin kişiye patenle kaymasını öğrettim" dedi.
FEDERASYON BAŞKANI: HAVUZDAKİ ÇOCUKLARI YAKINDAN İZLİYORUZ
Eren İlter'in süs havuzunda çalıştırdığı çocukları yakından izlediklerini belirten Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ise şunları söyledi:
"Buradaki manzara Erzurum'un bir kış sporları merkezi olduğunun göstergesidir. İnsanların kıştan zevk alacağı mekanlardan biri halinde. Bu büyük bir hizmet. Elimizden geldiğince biz de destek olmaya gayret ediyoruz. Erzurum eğleniyor. Süs havuzundaki buz eriyince çocuklar bizim havuzumuza gelecekler. O zaman inşallah buralardan güzel sporcular iyi insanlar çıkaracağız. Erzurum'da buz sporları ile uğraşan 600'e yakın sporcu var. Hedef 1000'lerin üzerinde sporcu yetiştirmek. Şehrin göbeğindeki havuzda bir curling gösterisi yapmayı da düşünüyoruz."
Öte yandan hiçbir ücret almadan Havuzbaşı'nda yapılan paten kursundan yararlanmak isteyenler, paten alıp havuza girmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eren iltir 2015-03-27 04:43:08

buz sporuna verilen destek ve imkandan büyük şehir bediye başkanımıza memet sekmen beye ekibine buz sporları fedresyon başkanımız dilek okuyucu hnm efendiye sporcularım ve erzzrum adına teşk edrim.