Tacizci Profesöre 25 yıl hapis cezası isteniyor

Hastası iki kadına tacizle suçlanan jinekoloji profesörü Fecri Sevilen hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede ünlü jinekoloğun 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

03 Aralık 2018 Pazartesi 10:44
Tacizci Profesöre 25 yıl hapis cezası isteniyor






Tacizci Profesöre 25 yıl hapis cezası isteniyor

Ünlü jinekolog Profesör Doktor Fecri Sevilen, Nişantaşı’ndaki muayenehanesinde iki kadın hastasına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Jinekoloji profesörü Fecri Sevilen hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede ünlü jinekoloğun 25 yıla kadar hapsi isteniyor.


Geçtiğimiz günlerde iki genç kadın, yaşadıkları rahatsızlık sebebiyle ünlü jinekolog Prof. Dr. Fecri Sevilen'in İstanbul Nişantaşı'nda bulunan özel muayenehanesine gitti. İddiaya göre, Sevilen, kadın hastalarından birisini tedavi etmek için, cinsel saldırı niteliği taşıyan hareketlerde bulundu. Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre, yaşadıklarını tedavinin bir parçası olmadığını fark eden kadın, Doktor Sevilen'in bir de özel bölgelerini fotoğrafladığını gördü. Doktorun yaptıklarını muayenenin bir parçası olduğunu belirtmesi ardından genç kadın, yaşadıklarını kendisinden sonra muayene olmak için içeri giren arkadaşına anlattı. İki arkadaş, Doktor tarafından taciz edildiğini düşünmeye başladıktan bir müddet sonra, kadınların birine, Fecri Sevilen tarafından muayene sırasında yaşanan eylemlerin anlatıldığı mesajlar geldi.

AĞIR CEZADA YARGILANACAK

Kadınların şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada doktor Sevilen tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Doktor Sevilen'in iki kadın hastasıyla özel olarak ilgilenmesi, tedavi sırasında kadınlara video izletip, sonrasında yaptığı eylemlerin cinsel saldırı boyutunda olduğu anlatıldı. İddianamede iki kadının, Sevilen'e iftira atmaları için bir husumetin ve herhangi bir nedenin bulunmadığı, Sevilen'in muayene sonrası iki kadından ücret almaması ve iki kadının yaşadığı saldırının, birbirlerini teyit eder nitelikte olduğu belirtildi. Ayrıca, profesörün kadın hastalarına gönderdiği mesajlara yer verildi.

Jinekoloji Profesörü Fecri Sevilen'in 25 yıla kadar hapis cezası istendi. Sevilen, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Son Güncelleme: 09.07.2019 02:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.