Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim İlk Yardım Hastanesinde yangın çıktı. Yangının kontrol altına alındığı, itfaiyenin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

05 Nisan 2018 Perşembe 20:57
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın






İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın çıktı.

İhbar üzerine İstanbul'un çok sayıda ilçesinden itfaiye ekipleri olay yerine gönderildi.

Binanın çatısında ve cephe bölümünde alevli şekilde süren yangına, itfaiye ekiplerince müdahale edildi.

Bu arada, hastanedeki hastaların itfaiye ve sağlık ekiplerince tahliyesi ve başka hastanelere sevki sürüyor. Bazı hastalar, itfaiye merdiveniyle binadan indirildi.

Hastane çevresinde güvenlik amacıyla polis ekiplerince önlem alındı.

Ayrıca bazı görevlilerin hastanedeki cihazları dışarı çıkardığı görüldü.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yangın çıkan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunuyor.

"Büyük bir kısmıyla kontrol altına alındı"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "İçerideki hastaların hemen tamamı tahliye edilmiş durumda, arkadaşlarımızın bana verdikleri bilgilere göre. Yalnız 8. kattaki yoğun bakımda olan hastalarımız güvenli bir alana alınarak hem itfaiyemizin hem doktorlarımızın kontrolünde şu anda orada tutuluyorlar. Aşağıya inme konusunda doktorlarımız, 'Uygundur, indirilebilir' derlerse indirilecekler yoksa şu anda inen arkadaşlarımızın bana verdikleri bilgiye göre orada güvenli bir noktada kontrol altındalar." dedi.

İstanbul Valisi Şahin, olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, şunları söyledi:

"Şu anda yangın büyük bir kısmıyla kontrol altına alındı. İtfaiyenin verdiği bilgiye göre içeride yangın yok, duman var, dumanın tahliyesi yapılıyor. Yangın, dış yüzeyde ve çatıda meydana geldi. İçerideki hastaların hemen tamamı tahliye edilmiş durumda, arkadaşlarımızın bana verdikleri bilgilere göre. Yalnız 8. kattaki yoğun bakımda olan hastalarımız güvenli bir alana alınarak hem itfaiyemizin hem doktorlarımızın kontrolünde şu anda orada tutuluyorlar. Aşağıya inme konusunda doktorlarımız, 'Uygundur, indirilebilir' derlerse indirilecekler yoksa şu anda inen arkadaşlarımızın bana verdikleri bilgiye göre orada güvenli bir noktada kontrol altındalar. Dumandan etkilendiklerine dair bir bilgi vermediler ama herhalde etkilenmiş olsalardı onu da söylerlerdi bana. Bunlar ilk bilgiler, daha detaylı bilgiler sizinle paylaşılacak."

"Tahliye edilebilecekler tahliye edildi"

Vali Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısıyla birlikte olduğunu ifade ederek, "İki başsavcı vekilimiz ve dört savcımızın konuyla ilgili görevlendirildiğini şimdi bana söyledi. Tabi geçmiş olsun diyoruz. Allah böyle bir kazayla bir daha bizleri muhatap kılmasın. Umudumuz ve inşallah neticesi de böyle olur, en büyük sevincimiz bir can kaybı şu ana kadar yaşanmamış olması, şu ana kadar böyle bir bilgi gelmemiş olması. İnşallah sonuna kadar da bu bilgimiz teyit edilmiş olur." diye konuştu.

Yangının çıkış nedeninin belli olup olmadığı sorusuna Şahin, "Henüz soğutma ve söndürme çalışmaları devam ettiği için yangının çıkışıyla ilgili teknik incelemeleri arkadaşlarımız yapacaklar, daha sonra bununla ilgili bilgi verilecek." cevabını verdi.

Vali Şahin, yoğun bakımdaki hastaların tahliyesine ilişkin soruyu ise "Tahliye edilebilecekler tahliye edildi. Tahliyesi riskli olanlar, doktorlarımız tarafından, itfaiye ekiplerimiz tarafından orada güvenli alanda tutuluyorlar zaten." şeklinde yanıtladı.

Tahliye sayısıyla ilgili sorulan soruya Şahin, şu cevabı verdi:

"Ayakta kendiliğinden çıkanlar veya hastane görevlilerinin yardımlarıyla normal araçlarla tahliye edildiler başka hastanelere. Ambulansla tahliye edilen hasta sayımız şu anda 70 civarında, çevre hastanelerde hem özel hem kamu hastanelerinde, konuyla ilgili tedbirler alındı. 112 ambulanslarımız başta olmak üzere bütün ambulanslar hastaneye yönlendirildi. Bu anlamda organizasyonda ciddi bir aksaklık ve sıkıntı yaşanmadı. Ama takdir edersiniz ki bulunduğumuz bölgenin trafiği biraz yoğun. Ulaşım noktasında çok geniş ulaşım güzergahlarına sahip değil. Bütün bu zorluklara rağmen ben özellikle vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum, trafikte çok büyük bir anlayış gösterdiler. Burada da gördüğünüz gibi olabildiğince görevlilere yardımcı oluyorlar."

İstanbul Valisi Şahin, içeride alev olmadığını sadece dışarıdaki yangından dolayı duman oluştuğunu, bunun da tahliye edildiğini belirterek, hastanede kaç hastanın bulunduğuna dair elinde bir bilgi olmadığını söyledi.

Daha önce hastanenin yapımı sırasında çıkan yangının bu yangınla bir ilgisinin olup olmadığı sorusuna ise Vali Şahin, "Teknik incelemenin ardından belli olacak" cevabını verdi.

"Can kaybı yok"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var onları da hastaneye gönderiyoruz." dedi.

Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanedeki tahliye işlemlerinin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Bir taraftan da yangının söndürülmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Usta, şöyle konuştu:

"İçerideki hasta sayısını tam olarak bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki bütün hastalar dışarı çıkarıldı. Zaten yürüyebilen, ayakta tedavi olan hastalar da kendilerinden çıkıyorlar. Yangın nereden kaynaklandı, nereden çıktı bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki hastaların hepsi dışarı çıkarıldı fakat diğer katlarda da hasta olduğunu görüyoruz. Onların tahliyesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Üst katlarda duman içeri girdiği için en üst katlara müdahale etmek zorluyor. Helikopter de geliyor. Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var, onları da hastaneye gönderiyoruz. Burada bahçede tedavi ediliyor, müdahale ediliyor ama olumsuz bir şey yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki yangın haberinin akabinde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ı telefonla aradı.

Erdoğan, Demircan'dan olay hakkında bilgi aldı.

Muhabir: İsmail Özdemir,Mehmet Ali Derdiyok,Ammar Nas

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.