Taner Uran: Öcalan'ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşıyız

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Abdullah Öcalan'ın bir 'barış güvercini' gibi gösterilmesine karşı olduklarını söyledi. Derneğin Kastamonu...

07 Mart 2015 Cumartesi 18:02
Taner Uran: Öcalan'ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşıyız






Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Abdullah Öcalan'ın bir 'barış güvercini' gibi gösterilmesine karşı olduklarını söyledi.
Derneğin Kastamonu Şubesi'nin kongresinde konuşan Taner Uran, terörün bitmesini istediklerini, ama biterken kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Herkesin bu kırmızı çizgilere dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Uran, şöyle dedi:
"Öncelikle eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan'ın adeta bir barış güvercini gibi gösterilmesine karşıyız. Biz onun bir barış güvercini değil, 30 yıldan fazla bir süredir bu ülkede kan akmasına sebep olan eli kanlı bir bebek katili olduğunu söylüyoruz ve bunu da unutturmayacağız. Aynı zamanda biz genel affa karşıyız. Genel af olmaması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Aynı zamanda bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmesine de karşıyız."

Hükümetin terörün bitirilmesi yönünde atacağı adımları desteklediklerini belirten Uran, "Ama bizlerin hassasiyetlerinin dikkate alınmasını, şehit aileleri ve gazileri incitmeyecek şekilde adım atılmasını istiyoruz" dedi.
Taner Uran, konuşmasının ardından Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın'a derneğe katkıları nedeniyle teşekkür belgesi verildi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.