TANER YILDIZ: HEM BAĞDAT'LA HEM ERBİL'LE İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Ümit TÜRK / İSTANBUL, () TÜSİAD ve Sabancı Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Enerji ve İklim Merkezi tanıtım toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını...

22 Aralık 2014 Pazartesi 13:13
TANER YILDIZ: HEM BAĞDAT'LA HEM ERBİL'LE İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR






Ümit TÜRK / İSTANBUL, () TÜSİAD ve Sabancı Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Enerji ve İklim Merkezi tanıtım toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bakan Yıldız, Türkiye'nin Irak'taki ilişkilerinde Erbil ile sınırlı kalması yönünde yapılan eleştirilere, Irak'ın 2040 yılına kadar dünyanın petrol tedarikiyle alakalı en önemli ülkelerden biri olduğunu belirterek, "2040 yılına kadar 14 milyon varil kapasite artışı olacak. Bunun en az 4 milyon varillik kısmı Irak'ta olacak. Nasıl olur da Türkiye Irak'taki konulara kayıtsız kalabilir. Kim söylüyor olursa olsun bu gerçeği örtemez ve kapatamaz. O yüzden Türkiye doğru bir tercih yapmıştır. Hem Bağdat'la hem Erbil ile bundan sonraki ilişkileri güçlü bir şekilde devam edecektir. Bağdat'taki meslektaşlarımla son derece verimli güzel toplantılar yaptık. Perşembe günü yüksek düzeyde stratejik işbirliği toplantısı yapılacak. Sayın Irak Başbakanı da gelecekler. Meslektaşlarımızla beraber enine boyuna bu konuları konuşma fırsatımız olacak" dedi.

Yıldız, Türkiye'nin önümüzdeki aylarda yeni firmalarla yeni anlaşmalar yapmak üzere hazırlık içerisinde olduğunu ifade ederek, "Bunu son derece önemsiyoruz. Bizim Bağdat'ta yapılan anlaşmalar çerçevesinde, Erbil'de yapılan anlaşmalar çerçevesinde Irak'taki enerji ticaret hacmini artıracaktır. Irak'ın istikrarsızlığı bizi ilgilendirir. Dolaysıyla İstikrarı da bizi ilgilendirir" diye konuştu.
(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.