Tanzanya'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı

TİKA Tanzanya Koordinatörü Özdenoğlu, Türk yatırımcı ve iş adamlarına, Tanzanya'ya yatırım çağrısında bulunarak, "Hükümetimiz de iş adamlarımıza çok büyük destekler veriyor." dedi.

03 Ekim 2017 Salı 13:15
Tanzanya'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı






TANZANYA/İSTANBUL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tanzanya Koordinatörü Hikmet Özdenoğlu, AA muhabirine, Tanzanya'da öncelikle sağlık, mesleki eğitim, beşeri sermayeye yatırım, sulama ve tarım alanındaki projelere yoğunlaştıklarını, bunun yanı sıra Tanzanya'nın uygun bulunan talepleri doğrultusunda projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

İki ülke diplomatik ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini ve yakın zamanda istenilen düzeye geleceğini kaydeden Özdenoğlu, diplomatik ilişkilerin ticari ilişkilerle taçlandırılması gerektiğini, ülkede ticaret ve turizm başta olmak üzere her alanda potansiyel olduğunu söyledi.

Yakın tarihte bazı Türk iş adamlarının Tanzanya'da incelemelerde bulunduğunu aktaran Özdenoğlu, "Türkiye'deki iş adamlarına bütün kalbimle sesleniyorum. Lütfen Tanzanya'ya gelin, önce bir görün, sonra değerlendirin. Geçmiş iş tecrübenizin süzgecinden geçirin ve karar verin, göreceksiniz ki çok imkanlar var." diye konuştu.

Afrika'da yatırım yapmanın bazı zorlukları bulunduğunu, ancak Türk iş adamlarının bu zorlukları aşabileceğini ifade eden Hikmet Özdenoğlu, şunları kaydetti:

"Emin olabilirsiniz ki yatırım kararı aldıklarında çok mutlu olacaklardır, pişman olmayacaklardır. Tanzanya'nın 55 milyon kübik doğal gazı var. Bu bile yeterli. Helyum gazı, tarım alanları, madenler... Daha ne olsun, her şey burada ama mümkünse burada bulunmak, burada üretmek ve buradan başka ülkelere göndermek en güzeli. Hükümetimiz de bu konuda iş adamlarımıza çok büyük destekler veriyor. Türkiye'den buraya gelen malların navlun bedelini hükümetimiz ödüyor. Muazzam bir turizm ve baharat potansiyeli var. Bütün mesele işletmek, planlamak ve planlamayı aktive etmek. Tabii finans çok önemli. Zanzibar Devleti bu konularda işbirliğine açık. Onlarla gelip açık açık konuşmak lazım. Onlar da ellerinden gelen her türlü desteği veriyor. Zanzibar devleti de yatırımcı bekliyor, her daim davet ediyorlar. 500'e aşkın otel var, bir tane büyük Türk otelimiz yok."

FETÖ

Tanzanya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Afrika'da en güçlü olduğu ülkelerden birisinin Tanzanya olduğunu söyleyen Özdenoğlu, "Zanzibar'da bir tane olmak üzere Tanzanya'da 13 okulu var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geleneği ve geçmişi olan bir devlet. Dolayısıyla devletin karşısında hiçbir yapı ya da örgüt asla başarılı olamaz. Hele bir Türk devletiyle, hele şu andaki güçlü liderimizle asla kimse baş edemez." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tanzanya ziyaretinde FETÖ okullarının devri konusunu da görüştüğüne işaret eden Özdenoğlu, Tanzanya devleti ve hükümetinin konuyla ilgilendiğini, yakın zamanda Türkiye'nin bu konudaki büyük çaba ve çalışmalarıyla güzel mesafeler alınabileceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
Ekonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.