Tarağı ve makasını 61 yıldır bırakmadı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Fadıl Gül, çocukluk çağında başladığı kuaförlük mesleğini 61 yıldır sürdürüyor.

09 Ekim 2017 Pazartesi 13:33
Tarağı ve makasını 61 yıldır bırakmadı






İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Fadıl Gül, çocukluk çağında başladığı kuaförlük mesleğini 61 yıldır sürdürüyor.

Aliağa'da tütüncülükle geçinen ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 71 yaşındaki Gül, 10 yaşında tarlada çalışırken bir arkadaşının kuaförlüğün gelirinin iyi olduğunu söylemesi üzerine bu mesleği yapmaya karar vererek evden kaçtı ve İzmir'e gitti.

Çırak olarak başladığı mesleğine tutkuyla bağlanan Gül, kurslara giderek kendisini geliştirdi. Vatani görevi sonrası kendi iş yerini açan Gül, 1993 ve 1994 yıllarında Türkiye Kuaförler Şampiyonası'nda birinci oldu.

Mesleğindeki başarısıyla Türkiye Kuaför Milli Takımı kaptanlığına seçilen Gül, 1995 yılında Dünya Kuaförler Konfederasyonu'nun, İtalya'nın Sicilya Adası'nda düzenlediği uluslararası yarışmada takım halinde birinci olmanın gururunu yaşadı.

Çeşitli ülkelerde saç şovlarına imza atan Gül, 1999 yılında geçirdiği kalp rahatsızlığına rağmen mesleğine veda etmedi.

Doktorların "Stresten uzak kalmalısın" önerisine, "Asıl evde oturursam ölürüm" yanıtını veren Gül, oğlu Can Gül'ün de kendisine katılmasıyla müşterilerini güzelleştirmeye devam ediyor.

İlerleyen yaşına rağmen erken saatlerde iş yerini açan ve müşterilerini kapıda karşılayan Gül, kuaförlük mesleğinin duayeni olarak gösteriliyor.

"Önce yaptığınız işi ve mesleği seveceksiniz"

Fadıl Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğine 61 yıl önceki heyecanıyla devam ettiğini, hayatı boyunca mesleğine hiç ticari olarak bakmadığını söyledi.

Gül, "Meslek hayatımda ayakta kalabilmemin tek nedeni var, çizgimi doğru çizmek ve sağlıklı olanı yapmak. Çoğu arkadaşım bu işe ticaret gözüyle bakıyor. Benim için önemli olan ise hanımefendilerin saçının sağlığıdır. Ben hep böyle yaptım, yapmaya da devam edeceğim." dedi.

Müşterilerinin önemli bölümünü yıllardır tanıdığına işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Önce yaptığınız işi ve mesleği seveceksiniz. Dükkanımı ilk açtığım günlerde gelin başını yaptığım bir müşterimin 40 yıl sonra kızının, 14 yıl sonra ise torununun gelin başını yaptım. Bu salona gelen müşterilerin yarısı da böyledir."

"Emekliliği de 100 yaşında düşünüyorum"

Gül, "Mesleğimi halen yüzde 49 oranında bildiğimi düşünüyorum. Yüzde 50'sini öğrendiğim gün bu mesleği bırakacağım. Emekliliği de 100 yaşında düşünüyorum." diye konuştu.

Kuaförlüğün eskiden Ege şivesinde "ondülacılık" olarak bilindiğini, lakabının da "Ondülacı Fadıl" olduğunu anlatan Gül, mesleki kültürün zenginleşmesi adına çok çalıştığını anlattı.

Gül, halen birçok genç meslektaşının mesleki incelikler hakkında bilgi almak üzere kendisini ziyaret ettiğini dile getirerek, öğrenmek isteyen herkese kapısının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.