Tarihi meşe ağacı çocuk parkına devrildi

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, sağanak yağmurla zemini yumuşayan 3 asırlık tescilli meşe ağacı, çocuk parkına içine devrildi. Erken saatlerde meydana gelen olayda parkta kimsenin olmaması, üzücü bir olayın önüne geçti. Parktaki...

30 Mart 2015 Pazartesi 12:52
Tarihi meşe ağacı çocuk parkına devrildi






BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, sağanak yağmurla zemini yumuşayan 3 asırlık tescilli meşe ağacı, çocuk parkına içine devrildi. Erken saatlerde meydana gelen olayda parkta kimsenin olmaması, üzücü bir olayın önüne geçti. Parktaki bazı oyuncaklara da zarar veren ağacın etrafı emniyet şeridiyle çevrilirken; Müze ve Anıtlar Kurulu yetkililerinin incelemesinin ardından kaldırılacağı bildirildi.
İki gündür etkili olan yağmur sonrası zemini yumuşayan, Ören Meydanı'nda yol kenarında bulunan 3 asırlık tescilli meşe ağacı, çocuk parkına içine doğru devrildi. Parktaki bazı oyun gruplara zarar verdi. Erken saatlerde yaşanan olayda parkta kimsenin olmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Ağacın çevresi güvenlik şeridiyle çevrildi. Müze ve Anıtlar Kurulu yetkililerinin incelemesinin ardından kaldırılacağı bildirildi.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Nadir Karayaz, "Ağaç, Müze ve Anıtlar Kurulu'nda tescilli olduğu için herhangi bir şey yapamıyoruz. Bugün Bursa Müze ve Anıtlar Kurulu'ndan arkadaşlar gelip inceleyecek. Ardından kaldıracağız. Oluyor böyle şeyler. Bundan 4-5 ay önce de yine böyle bir ağaç çok yağmurlardan dolayı devrilmişti. Yine aynı şey oldu. Allahtan, sabah erken saatte olması ve oyun gruplarında çocuk olmaması tesellimiz oldu" dedi.
Meşenin yıkılmasına üzüldüğünü anlatan Uğur Tarhal, "Ören Meydanı'ndaki bu değerli tarihi ağacın devrilmesinden gerçekten çok üzüldük. Sabah erken saatlerde kimsenin olmadığı sırada ve çocukların parkta bulunmadığı bir anda olması nedeniyle de sevinçliyiz. İnşallah, bir daha ağaçlarımızda böyle bir şey meydana gelmez. Bu güzel Ören, bu ağaçlarla beraber çok daha kıymetlidir" diye konuştu. Bir diğer vatandaş Fatih Ovat, "Burası, Kuzey Ege'nin en gözde yeri. En bakir yeri. Bu ağaç, bilinçsiz çevre düzenlemesi yüzünden yıkıldı. Yazık. Doğanın felaketi gibi bir şey. Hani biz buna sahip çıkamıyorsak birilerinin çıkması gerekiyor. Gerçekten üzücü. Bu ağaçların üzerinde sincaplar barınıyordu. Şu anda o sincaplar yok. Bu sessizliği bakirliği koruyamadılar" dedi.

FOTOĞRAF

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.