Tarsus'ta sessiz 8 Mart yürüyüşü

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi'nin ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü, Özgecan Aslan anısına düzenlenen etkinlik programı ile kutlandı. Tarsus'ta...

08 Mart 2015 Pazar 16:10
Tarsus'ta sessiz 8 Mart yürüyüşü






Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi'nin ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü, Özgecan Aslan anısına düzenlenen etkinlik programı ile kutlandı.
Tarsus'ta 2 gün boyunca konuk edilen Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı avukat Sema Kendirci Uğurhan ve Türk Kadınlar Birliği'nin 64 şube temsilcisi, öldürülen Özgecan Aslan anısına sessiz yürüyüş yaparak, kadın cinayetlerini protesto etti.
Aznakay Parkı'nda başlayan sessiz yürüyüşe, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Kerim Tufan, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sema Kendirci Uğurhan ve çok sayıda kadın katıldı. Yürüyüş boyunca kadınlar, 'Suça hoşgörüye son', 'Meleği, Özgem canım yanıyor', 'Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor' dövizleri taşıdı. Sessiz protesto yürüyüşü Cumhuriyet Alanı'nda Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema kendirci Uğurman'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla son buldu. Cumhuriyet Alanı'nda devam eden programda konuşan Sema Kendirci Uğurman 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın sorunlarının değerlendirilip, tartışıldığı bir dayanışma günü olduğunu belirtti.
Uğurman, "Hayatın her alanında eşitliğin önünde en büyük engel haline gelen kadına yönelik şiddetin giderek katliama ve cins kıyımına dönüşmesini protesto etmek için alanlardayız. Yani bu 8 Mart'ı Güldünya'lara, Ayşe'lere, Özgecan'lara ve daha nicelerine adadık. Kadını baskıdan, şiddetten ve eşitsiz konumundan kurtaracak, söz ve karar mekanizmalarında eşit temsilini sağlayacak gerçek demokrasiye ulaşıncaya kadar mücadelemizin süreceğine söz veriyoruz. Tüm herkesi de bu mücadelede bizimle olmaya davet ediyorum" dedi.
Programda yapılan konuşmaların ardından kadınlar, Tarsus Belediyesi'ni ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.