Taş atan PKK'lıya 19 yıl hapis istendi

VAN'da DBP'li İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen konserden sonra çıkan olaylarda, polise taş attığı iddiasıyla tutuklanan S.G. hakkında 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

29 Aralık 2015 Salı 07:43
Taş atan PKK'lıya 19 yıl hapis istendi






Taş atan PKK'lıya 19 yıl hapis istendi

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 2014'te çıkarıldığı mahkemece tuklanan S.G. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame tamamlandı. Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 7 sayfalık iddinamede sanık S.G'ye 'Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme ve terör örgütüne üye olmak' suçlarından 10-19 yıl hapis cezası istendi. İddianamede, Cumhuriyet'in niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devleti ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulan terör örgütü PKK'nın bu amaçlarını gerçekleştirmek için baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit yöntemlerini kullandığına dikkat çekildi. İddianamede, ayrıca sanık S.G.'nin bir grubun direktifiyle taş attığı yönündeki ifadesi de yer alırken, terör örgütü PKK'nın zaman içinde farklı başlıklar altında düzenlediği etkinliklerle eylemselliğini devam ettirdiği belirtildi.
Son Güncelleme: 29.12.2015 07:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.