Tbb Başkanı Feyzioğlu: Hsyk, Rtük Gibi Yapıya Kavuşturulursa Vay Halimize

Arif ARSLAN/BATMAN, () - TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, HSYK'nın Anayasa'daki düzenlemesinin değişmesi gerektiğini uzun zamandır söylediklerini belirterek, "Değişmesi lazım ama çözüm bu değil. Şimdi yine...

30 Eylül 2014 Salı 18:25
Tbb Başkanı Feyzioğlu: Hsyk, Rtük Gibi Yapıya Kavuşturulursa Vay Halimize






Arif ARSLAN/BATMAN, () - TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, HSYK'nın Anayasa'daki düzenlemesinin değişmesi gerektiğini uzun zamandır söylediklerini belirterek, "Değişmesi lazım ama çözüm bu değil. Şimdi yine değiştirmek istiyorlar. Kafalarındaki RTÜK modelidir. HSYK, RTÜK gibi bir yapıya kavuşturulursa vay halimize. Türkiye'de azıcık kalan adalet de o gün gider" dedi.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra geldiği Batman'da baronun hizmet binası temel atma törenine katıldı. Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Baro Başkan Ahmet Sevim ve avukatların da katıldığı törende yaptığı konuşmada, öncelikle sınırdaki gelişmeleri değerlendiren Metin Feyzioğlu, Suruç'un Murşitpınar Sınır Kapısı'ndan çıplak gözle IŞİD katillerini görecek noktaya kadar ilerleyebildiklerini belirtti. Feyzioğlu, "Sınırlarımızın hemen ötesine bakıp içeride kendi sorunlarımızı insan hakları ve demokrasi temelinde nasıl çözeceğimize derhal karar vermek zorundayız. Hukukçulara belki de herkesten çok görev düşüyor. Siyasi parti temsilcilerinin siyasi kaygılarına, devletin çeşitli stratejilerine, hükümetin günlük taktiklerinin yürüdüğü bir süreçte, biz tüm insanlığın ortak dili olan insan hakları paydasını inşa edebiliriz. Biz aynı lisandan konuşabiliriz, çünkü biz merkezine insanı ve sevgisini koyan, kıblesi insan olan kişileriz" dedi.
EZİDİ AİLELERİNE DESTEK SÖZÜ
Temel atma töreninden sonra Batman Belediyesi tesislerinde kalan Şengal(Sincar) bölgesindeki bazı Ezidi aileleri de ziyaret eden Feyzioğlu, Ezidi ailelere çocuk maması yardımında bulunacaklarını belirtti. Feyzioğlu, "Bu bir insanlık dramı. Mezhepçilik en ilkel bir düşünce. Burada korkunç bir drama şahitlik yapıyoruz. Döner dönmez, Ezidi ailelere çocuk maması göndereceğiz. Süt için ise yardım kampanyasını başlatacağız. Bu insanlar kendi istekleriyle gelmediler. Canları kurtarmak için geldiler. IŞİD belasından bölgeyi el birliğiyle kazmamız lazım. Bir insanın dili, mezhebi farklı diye böyle bir muameleye maruz kalmamalıdır. IŞİD etnik temizlik yapıyor. Elbette çağdaş dünya birleşip hakkından gelecektir. Önümüze şapkayı koyup düşünmemiz gerekir. IŞİD bu hale niye geldi, kimler getirdi ve niye getirdi?" dedi.

'HSYK, RTÜK GİBİ YAPIYA KAVUŞTURULURSA VAY HALİMİZE'
HSYK'nın Anayasa'daki düzenlemesinin değişmesi gerektiğini uzun zamandır söylediklerini ifade eden Feyzioğlu şunları söyledi:
"Biz Kopenhag- Venedik komisyonun ilkelerini aldık. Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ilkelerini esas alıp bir taslak çıkardık. Kabul edilirse zaten bugünkü gibi bir taraftan hükümetin, diğer taraftan da cemaatlerin cirit attığı bir yargı yarışı olmaz. Böyle bir ortamda yargının bağımsızlığından söz etmek gerçekten zordur. Hükümet boğazına kadar seçimlerin içine girmiş durumda. Karşısında değişik kimliklerden cemaatler var. Kimin kim olduğunu, kimin kime hizmet ettiği karışmış. Hükümetin niyetini gayet iyi biliyoruz ki, mümkün olsa;.Anayasayı değiştirip RTÜK modelini getirmek. Oysa 2010 referandumunda da söyledik. O günkü HSYK'dan memnun değiliz. Değişmesi lazım ama çözüm bu değil. Şimdi yine değiştirmek istiyorlar. Çözüm kafalardaki değil, kafalarındaki RTÜK modelidir. RTÜK yapısından mutlularsa, kendileri mutlu ama Türkiye mutlu değil. HSYK, RTÜK gibi bir yapıya kavuşturulursa vay halimize. Türkiye'de azıcık kalan adalet de o gün gider."

FOTOGRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.