Tedavi edilen 16 deniz kaplumbağası doğal yaşamına bırakıldı

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Türkiye'nin ilk Deniz Kaplumbağa Hastanesi'nde tedavi edilen 16 deniz kaplumbağası doğal yaşamlarına bırakıldı. Nesli tehlike altında olan yaralı deniz kaplumbağaları,...

29 Ocak 2015 Perşembe 13:56
Tedavi edilen 16 deniz kaplumbağası doğal yaşamına bırakıldı






Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Türkiye'nin ilk Deniz Kaplumbağa Hastanesi'nde tedavi edilen 16 deniz kaplumbağası doğal yaşamlarına bırakıldı.
Nesli tehlike altında olan yaralı deniz kaplumbağaları, Davultepe 100'üncü Yıl Ormanı içinde kurulu bulunan hastanede kontrolden geçirilerek tedavi ediliyor. Açık denizde köpek balıkları saldırıları, ağlara takıldığı için balıkçılar tarafından yaralanan ve üreme zamanı başıboş kumsalda gezen köpekler tarafından yaralanan deniz kaplumbağaları, iyileşene kadar hastane içerisinde bulunan dev tanklar içerisinde tutuluyor. Bugüne kadar tedavileri yapılan 16 deniz kaplumbağası da doğal yaşamına bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, hastanenin faaliyete geçtiği 2011 yılından itibaren 20 yaralı deniz kaplumbağasının geldiğini belirterek, "Kaplumbağaların tedavileri ekibimiz tarafından titizlikle yapıldı. Tedavisi tamamlanan 16 deniz kaplumbağası, yaralı bulundukları bölgelerden tekrar doğal yaşamına bırakıldı. Hastanemizde bulunan 4 adet deniz kaplumbağasının tedavisi ise sürüyor. Şubat ayı ortasında tedavileri tamamlanacak olan deniz kaplumbağaları da tekrar doğal yaşamlarına bırakılacak" dedi.
Bu arada deniz kaplumbağalarını korumaya yönelik Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapılacağını açıklayan Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ise, okullarda öğrencilere deniz kaplumbağalarının diğer canlılar gibi korunması gerektiğini anlatan kitapçıklar dağıtılacağını söyledi. Deniz kaplumbağalarının korunması yönünden bir proje başlattıklarını da duyuran Başkan Tarhan, Mezitli sahillerinde üreme yapan deniz kaplumbağalarının neslinin yok olduğunu ve üst düzeyde korunması gerektiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.