Teknosa, Avrupa'ya "müşteri odaklı perakende çağı"nı anlattı

- Teknosa Genel Müdürü Gürcan: - "Yeni dönemin en önemli başarı kriteri müşteri hikayesinde yer edinmek" - "Bizim amacımız müşterilerimizin hikayeleri içinde doğru şekilde yer almak. Müşterilerin iç görülerinden yararlanarak performansımızı artırırken, içimizdeki yeni girişimlere de yön vermeyi hedefliyoruz"

13 Nisan 2018 Cuma 14:16
Teknosa, Avrupa'ya






İSTANBUL (AA) - Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, yeni dönemin en önemli başarı kriterinin müşterinin hikayesinde yer edinmek olduğunu belirterek, "Bizim amacımız müşterilerimizin hikayeleri içinde doğru şekilde yer almak. Müşterilerin iç görülerinden yararlanarak performansımızı artırırken, içimizdeki yeni girişimlere de yön vermeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, Gürcan, Berlin'de Avrupa teknoloji üreticilerinin ve perakendecilerinin liderlerini buluşturan "European TCG Retail Summit" etkinliğinde kesintisiz müşteri deneyimini anlattı.

Gürcan, Teknosa'nın değişen tüketici davranışları ve ihtiyaçlarına göre şekillendirdiği çoklu kanal (omnichannel) stratejisinin Avrupa çapında örnek olduğunu aktararak, çoklu kanal stratejisini ve müşteri odaklı perakende çağını ifade etti.

Müşteri odaklı bir yapıya evrilen perakende sektöründe kesintisiz müşteri deneyimi sunmak için Teknosa'nın stratejisine, gerçekleştirdiği yatırımlarına ve farklılaşan hizmetlerine değinen Gürcan, şunları kaydetti:

"Yeni dönemin en önemli başarı kriteri müşteri hikayesinde yer edinmek. Müşteri odaklılık perakende için çok yeni bir kavram değil ama teknolojinin baş döndürücü gelişimi ile müşteri odaklı olmak yepyeni bir boyut kazandı. Teknosa'da 5 milyondan fazla müşterinin verisine sahibiz. Müşterilerimizin tercihlerini, alışkanlıklarını ve alışveriş yolculuklarını teknolojinin sunduğu tüm imkanları seferber ederek analiz edip, yorumlamaya odaklanıyoruz. Her müşterinin bir hikayesi var. Bizim amacımız müşterilerimizin hikayeleri içinde doğru şekilde yer almak. Müşterilerin iç görülerinden yararlanarak performansımızı artırırken, içimizdeki yeni girişimlere de yön vermeyi hedefliyoruz."


- "İnternete danışmadan alışveriş yapan kalmayacak"



Bülent Gürcan, tüketicilerin alışverişlerini farklı kanallar arasında yolculuk ederek tamamladığını dile getirerek, "İhtiyacı olan ürüne önce online'da bakıp, ardından mağazada uzmanlardan bilgi alıp, alışverişini online'da tamamlayan ya da önce mağazada deneyimleyip sonra internetten satın alan müşterilerimiz var. Kanallar iç içe geçmiş durumda. Mağazalarımız online siparişler için lojistik ve hizmet merkezi olurken, Teknosa.com tüm mağazalara açılan vitrinimiz haline geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Son yaptıkları araştırmaya göre, her 100 müşteriden 76'sının mağazalara gelmeden önce internet sitesini ziyaret ettiğini anımsatarak şunları aktardı:

"Önümüzdeki 5 yıl içinde internette fikir edinmeden alışveriş yapan hiç kimse kalmayacağını düşünüyoruz. Satın alma alışkanlıklarına baktığımızda Türk halkı olarak bizler satın aldığımız ürüne hemen sahip olmak istiyoruz. Bu çerçevede Click&Collect, internet üzerinden sipariş verip mağazadan teslim alma, uygulamasını Türkiye’de ilk başlatan şirketlerden biriyiz. Bugün internet alışverişi yapan müşterilerimizin yüzde 30’u ürünleri mağazalardan teslim almayı tercih ediyor. Bu da çok önemli bir oran. Kültürel alışkanlıklarımızı ve müşterilerimizin davranışlarını göz önüne alarak çoklu kanal modelinde derinleşmeye devam edeceğiz. Bu alanda Türkiye’deki perakendecilerin dünyaya model olma fırsatı olduğuna inanıyorum. İnternete danışmadan alışveriş yapan kalmayacak."

Anahtar Kelimeler:
TeknosaBülent Gürcan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.