Telefonda polis yalanı ile 600 bin lira dolandırdı, gerçek polise yakalandı

Mesut IŞIK- Haluk TURGUT/GEBZE (Kocaeli), () - İSTANBUL Beykoz'da dün telefonla aradığı Gülşah F.'ye kendisini polis olarak tanıtıp, yaklaşık 600 bin lira değerinde Türk lirası, euro, dolar ve ziynet eşyalarını dolandıran Mustafa...

23 Mayıs 2015 Cumartesi 16:26
Telefonda polis yalanı ile 600 bin lira dolandırdı, gerçek polise yakalandı






Mesut IŞIK- Haluk TURGUT/GEBZE (Kocaeli), () - İSTANBUL Beykoz'da dün telefonla aradığı Gülşah F.'ye kendisini polis olarak tanıtıp, yaklaşık 600 bin lira değerinde Türk lirası, euro, dolar ve ziynet eşyalarını dolandıran Mustafa Y., Gebze'de polis tarafından bir akaryakıt istasyonunda şüphe üzerine yakalandı.
Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Yunus Timleri, dün Osman Yılmaz Mahallesi İstanbul Caddes'ndeki bir akaryakıt istasyonunda kontrollerde bulundu. Bu sırada, istasyona akaryakıt almaya gelen 34 TFT 04 plakalı taksi içinde yolcu olan Mustafa Y., endişeli ve şüpheli hareketleri nedeniyle araçtan indirildi. Üzerinde yapılan aramanın ardından bu kez yanındaki sırt çantası arandı. Çanta içinde çok miktarda para ve ziynet eşyası bulunduğunu gören polisler, bunları nereden aldığını sordu. Çelişkili cevaplar nedeniyle zanlı Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Masası ekiplerine teslim edildi. 
Gebze polisi bu konuda araştırmalarını sürdürürken, sırt çantasından çıkanların da sayımı yapıldı. Çantada 101 bin 995 euro, 7 bin 770 doları, 225 bin 900 Türk lirası para, 2 adet inci şeklinde kolye, 1 adet altın bilezik, 7 parça altın kolye bileklik, 4 adet altın yüzük ve 15 adet altın küpe  olduğu anlaşıldı. 
Hırsızlık masası ekipleri, soruşturmayı genişletti. Yapılan araştırmada İstanbul’da Gülşah F. adlı kadının bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Beykoz Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak yaklaşık 600 bin lira değerinde euro, dolar, Türk lirası ve ziyent eşyalarının dolandırıcılık yolu ile çalındığı başvurusunda bulunduğunu tespit etti. Beykoz Emniyeti ile temasa geçildi. Gülşah F., Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek  kendisini dolandıran Mustafa Y.'yi teşhis etti. 
Gülşah F. verdiği ifadesinde, dün  saat 14.30 sıralarında evinin telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin, ’’Polis eve gelip arama yaptığında değerli bir eşya bulunmasın diye evdeki değerli eşyaları topla, bir poşete koyup bize getir. Bizim de tutanak tutmamız lazım. Paraları ve değerli eşyaları alarak Beykoz Belediyesi önüne getir dediğini’’ belirterek onun talimatlarına uyduğunu söyledi. Para ve değerli eşyaları istediği yere getirdiğini, bankın üzerine bıraktığı para ve ziynet eşyalarını bir süre sonra teşhis ettiği Mustafa Y.'nin aldığını gördüğünü belirtti.  Mustafa Y. Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasının ardından Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Paralar ve altınlar Gülşah F.'ye teslim edildi.

FOTOGRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.