'Ters ev'de ziyaretçi hedefi 100 bin

Başkentte, bir girişimci tarafından neredeyse bir villa parası harcanarak yaptırılan "ters ev"de 100 bin ziyaretçi hedefleniyor.

07 Kasım 2017 Salı 11:50
'Ters ev'de ziyaretçi hedefi 100 bin






ANKARA (AA) - OKAN ÖZER - Başkentte, bir girişimci tarafından neredeyse bir villa parası harcanarak yaptırılan "ters ev"de 100 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Girişimci Mehmet Emin Görmez tarafından patenti alınan ve Çankaya'da ziyarete açılan "ters ev" iç ve dış görüntüsüyle adeta "baş döndürüyor."

Birebir gerçek eşyaların kullanıldığı evde, perdeler, mutfak mobilyaları, tuvalet, yatak odası, dolaplar, oturma grupları ile çamaşır makinesi gibi tüm eşyalar tavanda yer alıyor. Dört aylık çalışma sonucu neredeyse bir villa parası harcanarak 420 bin liraya mal edilen ev, büyük ilgi görüyor.

İlk "ters evi" 2015'te Antalya'da, ikincisini bu yıl Ankara'da ziyarete açan Görmez, üçüncüsünü Eskişehir'de dördüncüsünü ise İstanbul'da sergilemeyi planlıyor.

"Normal evin yaklaşık üç katı çelik konstrüksiyon uygulandı"

Görmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal bir konutta yaklaşık 9 ton çelik konstrüksiyon bulunurken sağlam olması için ters evde 28 ton çelik konstrüksiyon kullandıklarını ifade etti.

Evin temelinin 10 metrekare olduğunu belirten Görmez, evin bir tarafında 9 derece diğer tarafında ise 8,6 derece eğim kullandıklarını ifade etti.

Bu eğimin ziyaretçilerde kısa süreli baş dönmesi yaşattığını aktaran Görmez, diğer ters evlerin bu kadar eğimli olmadığını belirtti. Daha önce Antalya'da açtıkları ters evin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Görmez, Ankara'da açtıkları ters evde hedeflerinin 100 bin ziyaretçi sayısına ulaşmak olduğunu ifade etti.

"Yeni projelerimiz var"

Görmez, yeni projeler için çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yeni yapacağımız projenin iç ve dış mimarisi değişik olacak. Bundan sonraki evimiz ve eşyaları tamamen ahşap olacak. Daha doğal bir görüntü düşünüyoruz. 750 metrekare büyüklüğünde, içerisinde çok daha farklı aktiviteler yapılacak bir proje olacak. Birkaç yıl içerisinde hayata geçirmeyi düşünüyoruz."


Anahtar Kelimeler:
Kültür
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.