Teşhis konulamayan hastalık nedeniyle 1.5 yılda 45 kilo zayıfladı

TOKAT'ta 1.5 yıl önce kusma ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 50 yaşındaki Vahit Aktaş'a teşhis konulamadı. Birçok hastaneden sonuç alamayan ve sürekli zayıflayan Aktaş 90 kilodan 45 kiloya düştü. Kent merkezi Gülbahar...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 13:34
Teşhis konulamayan hastalık nedeniyle 1.5 yılda 45 kilo zayıfladı






TOKAT'ta 1.5 yıl önce kusma ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 50 yaşındaki Vahit Aktaş'a teşhis konulamadı. Birçok hastaneden sonuç alamayan ve sürekli zayıflayan Aktaş 90 kilodan 45 kiloya düştü.
Kent merkezi Gülbahar Hatun Mahallesi'nde oturan evli ve 1 çocuk babası Vahit Aktaş, 1.5 yıl önce kusma ve baş ağrısı şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan ilk tedavi ardından Aktaş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tedavi sonrası Aktaş'ın 'malignite' (kansere yol açan kötü huylu tümör) şüphesi ile incelemesi yapıldı. Fakat Aktaş'ın yapılan tetkikler sonrası karaciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı tespit edildi. Ardından Aktaş, önce Sivas Numune Hastanesi'ne ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) başvurdu. Fakat Aktaş, burada yapılan tedavilerde sağlığına kavuşamadı. Aktaş bu süre içerisinde sürekli zayıflayarak 90 kilodan 45 kiloya düştü. Yürümekte ve konuşmakta zorluk ile karşılaşan Aktaş, bir an önce tedavi olup sağlığına kavuşmayı istediğini söyledi.
"HER GÜN 50-100 GRAM VERİYORUM"
Rahatsızlığı öncesi oto sanayi sitesinde kaportacı olarak çalıştığını anlatan Vahit Aktaş, baş ağrısı ve kusma nedeniyle 1.5 yıl önce hastaneyi gittiğini söyledi. Daha sonra üniversite hastanesine sevk edildiğini belirten Aktaş, şöyle konuştu:
"Üniversite hastanesi 'kansersin' dedi. Ciğerimden 28 parça aldılar, sağlam çıktı. Sonra beni Sivas Numune hastanesine sevk ettiler. Numune baktı sağlam çıktım. Ardından GATA'ya gittim ve 20 gün yattım. 'Biz üzülüyoruz bir tanı koyamadığımız için sana' dedi doktorlar ve beni taburcu ettiler. Son bir umutla özel hastaneye gittim ama yine bir şey çıkmadı. Hastalığıma tanı konulmasını istiyorum. 90 kilodan her gün 50, 100 gram kilo vere vere 45 kiloya düştüm."
Rahatsızlığı dolayısıyla çalışmadığını belirten Aktaş, "Allah rızası için hastalığıma bir tanı konsun. Ya beni iyileştirsinler çalışıyım emekli oluyum ya da bir tanı koysunlar malulen emekli oluyum, evimi geçindireyim. Ben alışmışım sabahın 7'sinde kalkıp işe gitmeye, arabanın altında çalışıp helalından para kazanmaya" dedi.
Vahit Aktaş'ın eşi 48 yaşındaki Saadet Aktaş'da eşinin durumunun kendilerini üzdüğünü, bir an önce tedavi olup sağlığına kavuşmasını istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.