Tgb Ve Fkf'den Kadıköy'de İki Ayrı Yürüyüş...

Naci YÖNER / İstanbul, () - TGB ve Türkiye Liseliler Birliği ile Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği üyeleri Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kadıköy'de yürüyüş yaptı. Yürüyüş kortejinin en önünde yer alan ve değişik ülke bayraklarını...

29 Ekim 2014 Çarşamba 18:52
Tgb Ve Fkf'den Kadıköy'de İki Ayrı Yürüyüş...






Naci YÖNER / İstanbul, () - TGB ve Türkiye Liseliler Birliği ile Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği üyeleri Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kadıköy'de yürüyüş yaptı. Yürüyüş kortejinin en önünde yer alan ve değişik ülke bayraklarını taşıyan grup, Yurtta barış, dünyada barış sloganı attı.

Kadıköy Moda İlköğretim Okulu önünde başlayan yürüyüş, İskele Meydanı'ndaki Atatürk Büstü önünde sona erdi. Burada bir konuşma yapan TGB Genel Sekreteri Olga Özdemir, geçtiğimiz günlerde Hakkari'de ölen askerlerin adını tek tek okudu. Bu seslenişe, yürüyüşe katılan herkes bir ağızdan Burada diye cevap verdi.

68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan da, Bu zor koşullarda herkesi bağımsızlık için savaşa çağırıyorum dedi.

FKF'DEN YÜRÜYÜŞ

Aynı saatlerde Kadıköy'de başka bir yürüyüş daha gerçekleştirildi. Fikir Kulübü Federasyonu (FKF) üyesi yaklaşık 100 kişi İskele Meydanı'nda toplandı. Eylem sırasında önce FKF üyelerinden oluşan bando mini bir konser verdi. Konserde FKF'lilerin baret takması dikkat çekti. Konser arasında, Ermenek'teki madenciler için sloganlar atıldı; bugüne kadar maden kazalarında ölen işçiler anıldı. Yürüyüşe, Alevi ve Bektaşi Federasyonu, Eğitim-İş ve Liseli Gençler de katıldı.

Kısa sürede sayıları artan ve bin kişiyi bulan grup, Kadıköy İskele Meydanı'ndan Altıyol'a doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup sık sık hükümet alehinde sloganlar attı. Bazı kişiler de evlerinin balkon ve pencerelerinden eylemcilere alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe, CHP Parti Meclisi üyesi Yasemin Öney Cankurtaran da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.