THY pilotu Silivri üstünde UFO gördü

Tanımlanamayan hava cisimleri olarak kayıtlara giren UFO'lar Silivri semalarını çok sevdi. THY pilotu tarafından rapor edilen UFO benzeri cisim sosyal medyada günün konusu oldu.

20 Mayıs 2016 Cuma 18:13
THY pilotu Silivri üstünde UFO gördü






THY pilotu Silivri üstünde UFO gördü


Niteliği belirsiz tanımlanamayan hava cisimleri sık sık Türkiye üzerinde görülmesi resmi kayıtlara da girmeye başladı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Bodrum-İstanbul seferini yapan uçağının pilotları üzerlerinden UFO benzeri bir cimsin geçtiğini rapor etti. THY'nin TK-2525 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı perşembe gecesi saat 23.28'de Bodrum Havalimanı'ndan İstanbul'a gelmek üzere havalandı.

TC-JHD kuyruk tescilli uçağın pilotları Gökhan K., ve Sadık K., yaklaşık 17 bin feet ( 5 bin metre) yükseklikte Silivri üzerinde uçarken saat 00.07 sıralarında Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne üzerlerinden tanımlayamadıkları bir cisim geçtiğini rapor etti. Pilotlar hava trafik kontrolörüne "Üzerimizden 2 bin veya 3 bin feetten (600-900 metre) tanımlanamayan bir cisim ışık saçarak önümüzden kat etti. Birden bire kayboldu. Muhtemel UFO diye tahmin ediyoruz. Her iki pilotta birden gördü şu anda göremiyoruz" anonsunu yaptı. THY uçağı yaptığı bu bilgilendirmenin arından 30 dakika sonra saat 00.37'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

THY'nin emekli kaptan pilotlarından Selahattin Sivri, 1989 yılının Ekim ayında Zürih-Antalya seferini yaparken 'uçan daire' gördüğünü söylemiş ve bu olay günlerce konuşulmuştu. THY'nin emekli kaptan pilotlarından İbrahim Bilir ise 2010 yılında Osaka- İstanbul uçuşunda Rus hava sahasına girmeye yakın 38 bin feette (11 bin metrede) tanımlayamadıkları ışık saçan cismin UFO olabileceği yönünde görüş bildirmişti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.